Nyheter

Bragd av J01

I løpet av to dager klarte Kolbotn J01 kunststykket å kvalifisere seg til semifinale i både Adidas cup og OBOS cup. En fantastisk prestasjon!

Lørdag vant Kolbotn 3-1 over Bærums Verk i OBOS cup, men prestasjonen søndag var kanskje enda mer imponerende. Jentene må ha vært tunge i beina, men det så ikke ut til å plage dem da de møtte Vard Haugesund. Allerede etter to minutter kom Iselin Paulsen gjennom og skjøt sikkert i mål.

Fantastisk fotball

Kolbotn fortsatte å dominere den første omgangen og spilte samtidig vakker fotball. Kantspillerne Iselin Paulsen og Celine Lorentzen ble spilt fri gang på gang til stor frustrasjon for Vard Haugesund-treneren. Etter 20 minutter økte Kolbotn til 2-0 – igjen var det Iselin Paulsen som scoret sikkert.

Mens motstanderen konsekvent satset på lange baller i kjent Drillo-stil, prøver Kolbotn alltid å spille ballen langs bakken. Det fortsatte de med etter 2-0 scoringen også, men de fysisk sterke jentene fra Vestlandet jobbet som besatt og lagene gikk til pause med tomålsledelse til Kolbotn.

Kampen ble spilt i naturskjønne omgivelser i Åmot i Vinje kommune. Om Kolbotn-jentene begynte å se på naturen vites ikke, men i andre omgang klarte Vard Haugesund å kjempe seg inn i kampen. Det ble vanskeligere for Kolbotn å kombinere på midtbanen, og de store sjansene uteble. Vard Haugesund fortsatte på sin side å pumpe lange, høye og stort sett upresise pasninger rett fram, men en særdelses våken Hedda Haraldseth Sveggen i Kolbotn-målet kom ofte ut og tok de lange fremspillene. Etter ti minutter kunne hun imidlertid ikke avverge scoring til Vard Haugesund etter frispark.

Vakker spiker

Det ble en nervepirrende siste halvdel av andre omgang, men seks minutter før slutt kom spikeren i kista. Etter en corner fikk Nora Kalland Braathen (bildet) ballen, og med tre Vard Haugesund-spillere rundt seg klarte hun å plassere ballen utagbart helt oppe i vinkelen. En fantastisk prestasjon som endte i en vakker scoring

Bare minuttet senere var 02-modellen Iselin Paulsen igjen frampå og sikret 4-1 seier til Kolbotn.

Finalespillet i Adidas cup er allerede helgen 20. og 21. september - det er bare å glede seg!