Nyhetssaker

Bronsekampen lever

Slik så det ut forrige gang Kolbotn tok medalje - bronsesesongen 2011. (Foto: Østlandets blad)

Foran siste serierunde i Toppserien kjemper tre lag om den siste pallplassen - bronseplassen. Bergenslagene Arna-Bjørnar og Sandviken har sammen med Kolbotn alle mulighet til medalje. Skal Kolbotn kunne ta sin første Toppserie-medalje siden 2011 er de dog avhengig av hjelp. Arna-Bjørnar er i førersetet med sine 38 poeng. Bak følger Sandviken og Kolbotn på 36 poeng - Sandviken med en betydelig bedre målforskjell. 

Arna-Bjørnar spiller hjemmekamp mot serietoer og sølvmedalist Klepp. I og for seg en hard og tøff kamp. Men Klepp er sikret sølv, og har slik sett lite å spille for. Kolbotn er avhengig av at de grønnkledde fra Jæren tar alle poengene, og det gjenstår å se om Olli Harder og resten av Klepp-gjengen rekker ut en hjelpende hånd i retning Sofiemyr. 

Sandviken tar turen til Oslo for å møte Lyn. Heller ingen enkel kamp for Sandviken, selvom Lyn ligger på nest siste plass og er nødt til å spille kvalifisering for å bli værende i neste års Toppserie. Lyn har derfor heller ingenting å spille for i denne kampen. Men med en av de siste kampene med Glenn Kleven ved roret, som gir seg etter inneværende sesong, vil nok Lyn-jentene jobbe hardt for å få med seg et godt resultat fra kampen. Ser man på Lyns resultater er de en tøff nøtt å møte, og har spilt jevnt med de aller fleste i årets serie. Ettersom Sandviken har bedre målforskjell enn Kolbotn, er Kolbotn avhengig av at Lyn tar minimum ett poeng fra Sandviken. 

Selv om Kolbotn er avhengig av hjelp i andre kamper spiller det liten rolle om de selv ikke gjør jobben hjemme mot Vålerenga. Da er kun tre poeng godt nok dersom laget skal kunne ha sjans på medalje. Kolbotn vant 3-2 på Intility i motsatt oppgjør, og er uansett nødt til å få poeng dersom de ønsker å holde bortelaget under seg på tabellen. Vålerenga ligger for øyeblikket på 6.plass med 33 poeng, og må selv passe seg for å ikke bli tatt igjen av Røa på plassen bak. 

LSK Kvinner har for lengst vunnet gull. Klepp har fått sølv. Mens Grand Bodø er allerede klar for 1.divisjonsspill fra neste år. Men Toppserien lever fortsatt, og vi går inn i en spennende siste serierunde. Hvem tar bronsen?

Møt opp på Sofiemyr søndag kl.13.00. Foruten en spennende og viktig kamp på banen, spiller vi som kjent i rosa drakter, hvor billettinntektene uavkortet går til brystkreftsaken og kreftforeningens arbeid.