Nyhetssaker

Oppsummering av 2018 fra Kolbotn Fotball Kvinner

Med en hovedtrener som er over snittet glad i tall, og siden vi er godt inne i juleårstiden, kommer årets oppsummering fra trenerapparatet i Kolbotn i en kalenderform.
 1. Første seriekamp borte mot Sandviken, ble en perfekt åpning på sesongen. Dette laget skulle vise seg å bli en av årets største konkurrenter. Kampen endte med 1-0 seier, etter tidlig scoring av Marit. Vår nummer 1 Aurora, sto godt både i denne kampen og resten av sesongen. I hjemmekampen mot samme motstander stoppet hun Sandvikens toppscorer fra straffemerket og sikret oss dermed ett poeng. Om Aurora ønsker å bli hørt, trenger hun kun å heve stemmen én gang så er vi alle lutterøre. Til slutt må det nevnes at det kun er ett poeng som skiller oss fra edelt metall i årets toppserie. 

 2. To ganger har vi slått Grand Bodø, Lyn og Vålerenga. Vår nummer 2 og kaptein Ina, scoret det avgjørende målet i bortekampen mot Bodø, men er nok mer kjent for å nekte våre motstandere muligheter i egen målgård. En god sesong har for Ina blitt belønnet med både landskamper og plass på NISO’s Årets lag, i Toppserien. 

 3. I tre kamper på rad kom vi til kort mot LSK, Arna Bjørnar og Klepp; gull, sølv- og bronsevinnerne. Litt skuffelse i en gjeng som krever mye av seg selv. Men vi brettet opp ermene og satte et punktum for motgangen etter kampen mot Arna Bjørnar. Vår nummer 3 Maja, innledet sesongen helt strålende. Dessverre satte en lei korsbåndskade henne ut av spill etter vårens kamp mot Stabæk. Humøret og engasjementet har i etterkant av skaden vært upåklagelig, og hennes erfaring og rutine har vært et viktig bidrag i en ung spillergruppe. 

 4. Fire seire på rad i avslutningen av sesongen ble kronet med 3-1 over Vålerenga i siste serierunde. Vår spiller nummer 4 Sigrid, fikk sin første kamp fra start i dette oppgjøret. Etter to sesonger med uvurderlige bidrag til tross for en mystisk overtreningsskade, fikk hun sin debut i hjemmekampen mot Arna Bjørnar i høst. Dette til applaus fra publikum og nåværende og gamle lagvenninner. Et rørende øyeblikk som kostet en tåre eller fire fra hovedpersonen selv (og hovedtrener.) 

 5. Vi tok fem seire på hjemmebane denne sesongen. To kamper ble spilt på KFUM arena, en i Telenor Arena og resterende ble etter hvert spilt på en strålende gressmatte på Sofiemyr. Vår nummer 5 Anja, kom til oss i forkant av årets sesong fra Medkila. Med råskap, vinnervilje og et friskt vokabular, har hun hatt en meget solid første sesong i Kolbotn-trøya. Hun sendte oss videre i NM med 1-0 scoring mot Grei, etter et langt løp til den banehalvdelen hun påstår hun trives best på. Selvutnevnt som den perfekte 10er spiller, så foretrekker trenerapparatet, henne, enn så lenge, i de bakre rekker.  

 6. Seks kamper uavgjort i årets seriespill. Noen heldige, noen uheldige. To av disse kom i kampene mot Trondheims Ørn. Trondheims Ørn er sammen med LSK de to motstandene vi ikke har tatt tre poeng mot i år. Vår nummer 6 Nora, har hatt en stabil og god sesong som vårt midtbaneanker. Hun har virkelig vist seg som det talentet hun er, og ble belønnet med tur til Japan sammen med landslaget i etterkant av sesongen. Den stabile sesongen ble kun avbrutt av en selvutnevnt «tulleskade» i tommelen, som holdt henne ute av spill i fem seriekamper. Hun har virkelig stått på for laget, og spilte i kvartfinalen mot Klepp med brudd i tommelen før legene krevde operasjon.

 7. Syv scoringer av vår venstre vingback Marit. På frispark, straffer og i åpent spill har hun scoret med godfoten og høyrefoten. Scoring med hodet sparer hun til neste sesong. Vår nummer 7 Jessica, kom til oss i sommer. Som eneste internasjonale bidrag har hun glidd perfekt inn i spillergruppen med sitt gode humør og sin solide erfaring. Hun fikk med seg to scoringer i høst, der den ene viste seg å bli matchvinnerscoring i det viktige Derby-oppgjøret mot Lyn. 

 8. Åtte er et fredet nummeret på Kolbotn. Det representerer legende og nåværende Toppspillerutvikler Solveig Gulbrandsen. Med sin enorme rutine og referanser har hun vært en utrolig viktig bidragsyter i en ung spillergruppe og et ungt trenerteam. Mener mye om alt, kan mye om det meste og tar gledelig på seg skoene om det skulle mangle en spiller i en internkamp. Åtte er også faretruende nær antallet comeback hun har hatt. 

 9. Ni ganger har toppscorer Karina satt ballen i nettet. Tallet hadde garantert blitt høyere om spissen ikke hadde blitt utsatt for en ankelskade på U23 landslagssamling i Sarpsborg. Vår spiller nummer 9 Tonje, er medlem av lagets nordnorske bande. Som kraftfull i både språk og spill har hun skapt mye fra sin indreløperposisjon. Hun er en kontinuitetsbærer i Kolbotn-laget og en viktig stemme i spillergruppa. Hun er Kolbotn sin uoffisielle mester i stangtreff. 

 10. Ti spillere på ulike norske landslag har Kolbotn hatt i løpet av sesongen. Vår spiller nummer 10 Karina, begynner å bli en rutinert toppseriespiller. Tross sin unge alder, har hun plaget både midtbane - og forsvarsspillere i flere år. Omskolert fra sin midtbaneposisjon til en angrepsspiller har hun levert fra første sekund. Hun stoppet med 11 scoringer på 19 kamper i serie og cup, før en ankelskade satte en stopper for den imponerende sesongen. 

 11. Elleve seire i årets Toppserie. 11 ulike målscorere. Men kun 11 spillere på banen fra start. Selv om det siste betyr at mange må innfinne seg på benken, har gruppen vært profesjonell og utrolig dyktige til å støtte opp om hverandre. Vår spiller nummer 11 Naomi, kom til oss i vinter og trengte ikke lang tid på å presentere sin kraftfulle spillestil. Vårsesongen ble preget av lite spilletid, men hun blomstret virkelig opp da hun var på utlån i høst. Der ble det flere scoringer og hun var en viktig brikke for Fart, et lag som nå kan kalle seg Toppserieklubb. 

 12. Den tolvte mann og kvinne har i hele år vært våre trofaste tilskuere. Neste sesong håper vi på enda flere! Vår spiller nummer 12 Marianne, er en ung og fremadstormende keeper. Voktet målet i borteoppgjøret mot Fløya i NM, og trengte ikke mange sekundene på å trekke frem en meget kvalifisert parade. Troppens tøffeste spiller stuper inn i alle situasjoner før hun rekker å tenke. Hun er treningsvillig og i stadig utvikling, men dessverre ble årets høstsesong spolert av en kneskade. 

 13. Tretten gule kort dro vi med oss i cup og seriespill i løpet av året. Årets «råtass» ble Julie Klæboe med sine tre gule. Selv om definisjonen råtass kanskje blir i strengeste laget når vi har gått gjennom hele sesongen uten en eneste karantene. Vår spiller nummer 13 Maren, er oppfordrende i spillestilen og et viktig sosialt lim i gruppen. Et noe mildere medlem av nordlending-klanen, som har bidratt med tre scoringer til tross for begrenset spilletid i år. 

 14. Fjorten imponerende assist har «silkepot» Marit bidratt med i årets sesong. Vår spiller nummer 14 Sara, gir hundre prosent på hver eneste trening og er en meget anvendelig spiller. Etter begrenset spilletid på våren ble det Øvrevoll Hosle, som har fått nyte godt av den smarte spilleren med de gode pasningsføttene. 

 15. Femten poeng fra Toppserien i 2017 ble mer enn doblet i årets sesong.  Vår spiller nummer 15 Jenny, kom seg i fjor høst gjennom en tøff overtreningsperiode. Etter beinhardt arbeid og en rekke gode seriekamper på slutten av 2017 sesongen, så skulle 2018 bli Jennys år. Verden er urettferdig og en korsbåndskade satte Jenny på sidelinjen i hele 2018 sesongen. Vi tror 2019 blir Jennys år! Mariken kom inn i sommer og lånte Jennys nummer. Det viser seg at drakt 15 ble et ulykkestall dette året. På overtid mot Lyn hjemme pådro den robuste og duellsterke Mariken seg en lei hjernerystelse som sammen med annen skadeproblematikk preget resten av sesongen.

 16. 16. oktober spilte vi mot Avaldsnes på Karmøy. I regnet som trommet ned og på en bane det ikke gikk an å trille en fotball på, tok vi likevel med oss ett poeng med vår rekordunge 11er. I mangel av etablerte spillere som Tonje, Nora og Karina, tok de unge opp hansken og kriget til seg et poeng fra det etablerte og internasjonale Avaldsnes laget. Vår spiller nummer 16 Ane, kom tilbake til Kolbotn i sommer etter en periode på reise. Opptrening og skade har preget høsten, men den sindige nordlendingen har vært viktig med sitt gode humør og store fotballforståelse. Vi gleder oss til Anes bidrag inn i 2019. 

 17. Eline - 17 år - er vår yngste spiller i årets Toppserie. Spiller nummer 17 My, har hatt sin første fulle sesong på toppserienivå. Den kreative midtstopperen har tatt store steg og viser godt hva som bor i henne. I følge henne selv, scoret hun årets fineste, og årets styggeste mål. Ett med ansiktet mot Stabæk, det andre fra 35 meter i krysset, i siste serierunde mot Vålerenga. Hun er et sentralt medlem av den livlige gjengen som er født senere enn år 2000. 

 18. Atten år er man når man kan ta lappen. Bilkjøring er et kapittel for seg selv i denne spillergruppen. Manglende speil og overkjørte bagger er en del av treningshverdagen i Kolbotn. Vår spiller nummer 18 Marit, ble også stemt høyt i kåring av lagets dårligste sjåfør i spillerprofilene, som ble presentert i vinter. Men høyt er også denne jentas antall kamper, målgivende og scoringer i årets sesong. Prestasjonene ble premiert med en samling sammen med A-landslaget. Marit er gruppas mest bedagelige utenfor treningsfeltet. Hun er aldri blitt observert løpende til bussen. På feltet derimot er hun ikke mye bedagelig, og hun har en venstrefot alle kan misunne.  

 19. 19. juni kom årets største seier med 5-1 borte mot Fløya i NM. Vår spiller nummer 19 Eline, kom til Kolbotn i sommer fra Bossekopp. Hun gled raskt inn i spillergruppa. selv om hun bare er 17 år. Hun er en spiller med x-faktor, som utover høsten har spilt seg varm i Toppserien. Hun har bidratt med scoringer, målgivende og sendt motspillere som er både ti og femten år eldre, en liten tur i pølseboden. Eline er et sentralt medlem av trioen ved Kolbotnvannet, og hun kan kommet på trening uten både sko og leggskinn. 

 20. Med nr. 20 på ryggen har hovedtrener Knut Slatleim loffet seg gjennom årets sesong i femtedivisjon, bl.a for å gjøre de samme feilene som han kjefter på spillergruppa for. Vår spiller nummer 20 Tone, legger ned vesentlig flere meter enn tidligere nevnte Slatleim. For øvrig også flere meter enn de fleste i Toppserien. Hun har med stor motor og som god ballvinner etablert seg i laget, og hun har vært på banen i samtlige seriekamper. Scoringen lot vente på seg, men om hun fortsetter som i år, vil den med sikkerhet komme neste sesong. 

 21. 21 prosent spilletid i minutter er gitt kolbotnspillere over 23 år i årets Toppserie. Det vil si at 4/5 av årets spilte minutter i Kolbotn er benyttet på unge talentfulle spillere.  

 22. 22 kamper i årets Toppserie. Fasiten ble 11 seire, seks uavgjorte og fem tap. Vår spiller nummer 22 Ingrid, er til tross sin unge alder, en rutinert Kolbotnspiller. Jenta fra Drøbak er en evighetsmaskin og utrolig profesjonell i treningsarbeidet. Noen goalgetter er hun nok ikke kjent som, men i år ble det scoring i bortekampen mot Arna Bjørnar. Etter et sugende løp var hun først på en retur og fikk pirket ballen i mål.  

 23. 23. juni - ENDELIG vår første «ordentlige» hjemmekamp på Sofiemyr. Etter å ha vikariert på KFUM og Telenor Arena ble Avaldsnes slått 2-0 på eget (strøkent!) gress.  Vår spiller nummer 23 Kristin, er en skikkelig gladjente fra Valdres. Selv om hun fortsatt har sine barnslige sider, har fotballspilleren Kristin vokst enormt dette året. Dette ble premiert med flere kamper fra start i høstsesongen og hun har vært på banen i alle toppseriekamper i år. Hun scoret også sitt første obligatoriske mål borte mot Fløya i NM med en rakett i krysset. 

 24. 24 poeng mer i 2018 enn i 2017. Rene julaften! vår spiller nummer 24 Julie, er en beintøff duellspiller som har fullført sin første fulle toppseriesesong. Fasiten ble fire scoringer, spilletid i samtlige kamper og en del banning over trenerteamets terping på «opp i taket» og «bruke innsiden». Om Julie fortsetter sin utvikling er vi sikre på å se den både opp i taket og med innsiden i 2019. 

 25. 25 obligatoriske kamper gjennomført i 2018 sesongen fordelt på 22 i Toppserien og tre i NM. Vår spiller nummer 25 Hildegunn, fulgte etter sin søster Karina i sommer. Keeperen har imponert både på trening og på rekruttlaget, selv om debuten på A-laget har latt vente på seg. Hun har en pasningsfot som beviser at hun har gjort mer enn å stoppe søsterens avslutninger i oppveksten. 

 26. 26 prematch-møter i årets sesong. Det ekstra møtet kom i forkant av seriekampen mot Lyn. Kampen som ikke lot seg gjennomføre på en «livsfarlig» matte på Sofiemyr. Etter mye frem og tilbake valgte dermed dommeren å avblåse kampen et kvarter før avspark. Vi valgte å trene og heldigvis kom vi helskinnet fra både de farlige forholdene og årets oppgjør med Lyn. Vår spiller nummer 26 Tanja, kom til oss i sommer fra Trondheims Ørn. Dedikert i sitt treningsarbeid, med en vanvittig kapasitet og en bra innleggsfot, har gjort at Tanja har fått vist seg frem i Kolbotn-trøya i høst. En spiller som alltid vil spille fotball, og som muligens er lei av trenerteamets stadige spørsmål om belastning og kjenninger.  

  Vi gleder oss til 2019! God jul!