Nyhetssaker

Vi er Kolbotn

I Kolbotn fotball kvinner driver vi både toppidrett og breddeidrett, med et A-lag i Toppserien og over 300 jenter fra første klasse og oppover i samme klubb.

I klubben vår er A-lagspillerne fadder for lagene som kommer etter dem, og på søndag stilte Ingrid Elvebakken, Tonje Pedersen og Tone Bettina Pirisi i lett regn på treningen til jentene som skal begynne i fjerde klasse om et par dager.

Knytter klubben sammen
- Fadderordningen er en måte for A-laget å gi tilbake til klubben, og de er fantastiske forbilder for de yngre jentene, sier styreleder i Kolbotn fotball kvinner og lagleder for J09 Monica Ottesen.

Denne søndagen er nok Ingrid, Tone og Tonje tunge i beina etter gårsdagen seier mot Røa, men de veileder jentene gjennom tekniske øvelser og prater med og ser de alle sammen. Jentene, som på grunn av ferie er en blanding og jenter født 09 og 08, følger med. Etterpå spiller jentene kamp, med coaching fra forbildene sine.

Det er andre året vi har disse fadderne, og på slutten av økta roser de jentene for fremgangen fra forrige gang de var på besøk før de tar seg god tid til bilder og smil.

Støtter hverandre
- Vanligvis er de yngre jentene publikum på Toppseriekampene og heier frem fadderne sine, men under for eksempel Norway cup var halve A-laget på Ekeberg for å heie fram de yngre Kolbotnlagene, forteller Monica Ottesen, og det er stas for store og små. – Hvis du har sett filmene fra A-laget og hørt hva de roper når de vinner, så roper de rett og slett at «Vi er Kolbotn». Og det er vi, både store og små, avslutter Ottesen.