Nyhetssaker

Kolbotn-duo klare for å slå Sverige

Marit Bratberg Lund (t.v), Aurora Mikalsen, og resten av A-landslaget møter i kveld Sverige til naboduell. (Foto: NFF).

Kolbotns Aurora Mikalsen og Marit Bratberg Lund har de siste dagene vært samlet med resten av Norges A-landslag i forberedelsene inn mot neste års VM-sluttspill. I kveld møter de Sverige til dyst i privatlandskamp.

Vår kjære nabo blir dermed Norges første motstander etter at landslaget sikret VM-deltakelse etter seieren over Nederland for en måneds tid siden, og Kolbotns sisteskanse kan fortelle om god stemning i troppen.

- Det er veldig gøy å være på samling. Stemningen er god og alle er motiverte og fokuserte på veien videre.

For Marits del er dette første samling med A-landslaget, og hun erkjenner at det er gøy å være samlet med Norges beste spillere.  

- Det er en veldig fing gjeng som har tatt oss godt i mot. Samtidig er det morsomt å kjenne på nivået til de beste. Man merker at nivået er bra, med høyt tempo på trening.

Fokuserer på eget spill
Møtene mellom Norge og Sverige har stort sett vært tøffe og tette. Det var også tilfellet forrige gang lagene møttes, i landslagssjef Martin Sjögrens første kamp som sjef for de norske jentene. Da vant Norge til slutt 2-1. For å sikre nok en seier over Sverige har Aurora, Marit, og resten av laget fokusert på eget spill og hvordan de best mulig kan straffe Sverige.

- Det blir spennende. Vi har hatt noen gode økter her i forkant, så det ser bra ut, avslutter en optimistisk Kolbotn-duo.

Kveldens privatlandskamp sendes på nrk.no, og kan ses her fra kl 18:45. Vi ønsker jentene våre lykke til, og håper vi kan få en landslagsdebutant eller to.