Nyhetssaker

Vi er klare for finale!!

Slo Vålerenga 4-1 i NM-semifinalen

Tirsdag kveld var det duket for den spennende NM-semifinalen på Intility Arena, hvor Vålerenga var vertskap for Kolbotns J16.

Etter et snaut kvarter går Kolbotn opp i ledelsen etter en godt slått corner fra Emma Østvold. Corneren finner en umarkert Silja Rålm von Porat som enkelt header bortelaget i føringen. Vålerenga presser på utover i første omgang, men klarer ikke å finne nettmaskene bak Kolbotns keeper Ingrid Sliper Langeteig. Det gjør at bortelaget går til pause med en ettmålsledelse.

Andre omgang starter på best mulig vis for Kolbotn. Marte Enger blir spilt opp, drar av en Vålerenga-spiller og drar til fra over 30 meter. Ballen er innom Vålerengas keeper som ikke klarer å forhindre at kula fyker inn i mål bak henne. 0-2! Bare minutter senere får Kolbotn frispark, et billig sådan. Kolbotns midtbanespiller Emma Østvold stiller seg opp, for så å sende ballen elegant over motstanderens keeper og i mål.

Om ikke 0-3 var et vanskelig utgangspunkt for Vålerenga ble det ikke enklere ved at Kolbotn fikk sitt fjerde mål for dagen. Nok en gang er Marte Enger frempå og setter ballen enkelt i mål, etter at Julie Kristine Solskjær er våken og snapper ballen på Kolbotns høyreside og serverer en umarkert Enger foran mål.

Vålerenga får en redusering helt på tampen, og kampen avsluttes derfor på stillingen 1-4. Med det er Kolbotn klare for finalen i årets J16-NM. Finalen spilles i Telenor Arena fredag 30.november. Finalemotstander er Herd, som slo Lyn 1-0 i NMs andre semifinale.

Vi gratulerer våre unge talenter, og gleder oss til å fylle Telenor Arena.