Nyhetssaker

Seier mot Trondheims-Ørn

Det ble seier og 3 poeng mot Trondheims Ørn.

Kolbotn tok sin fjerde strake seier i kampen mot Trondheims-Ørn lørdag. Jentene vant 1 – 0 etter en sen scoring i 2.omg. Trondheims-Ørn viste seg å være en tøff motstander som ga Kolbotn kamp helt inn i de siste minuttene, hvor 2 farlige Ørn cornere var det siste som skjedde før dommeren blåste av kampen.

1.omg. ble en lite severdig forestilling. Mye må nok banen ta skylden for men Trondheims-Ørn virket mer på tå hev enn våre jenter. Kolbotn var svake i duellspillet og virket tunge i beina. Men som i tidligere kamper så klarte ikke motstanderen å skape mye sjanser mot oss. Kolbotn hadde stort sett veldig god kontroll i sin bakre firer, hvor Ingrid Elvebakken spilte fra start da Marit Bratberg Lund måtte stå over pga. sin skade. Ingrid gjorde jobben og var trygg defensivt.

I 2. omg. viste Kolbotn seg fra en annen side. Presset ble bedre og høyere i banen, presisjonen bedre og som i flere andre kamper hadde laget da kontroll på kampen. Kolbotn produserte også flere muligheter bl.a. med en ball i tverrliggeren men det varte til det 75. min før Solveig Gulbrandsen satt pannen på en ball etter corner og 1 – 0 som også ble sluttresultatet.

Dette var ingen topp kamp men viser at Kolbotn har en defensiv trygghet i laget som gir resultater. Trondheims-Ørn er et fysisk sterkt lag noe Kolbotn fikk merke i første omgang. Men de skape lite på den siste tredjedelen av banen. I så måte var det en fortjent seier til hjemmelaget etter en til tider god 2. omg.

Det er skrevet og sagt mye om dommere i Toppserien. Men det må kunne forventes at en dommer på dette nivået klarer å sortere ut når det er dytt i ryggen eller ikke. Dette var et stort problem lørdag. Heldigvis gikk vel dette begge veier men det er ikke slik vi skal ha det.

Det må også nevnes litt om banen. Sofiemyr stadion er ikke i sin beste forfatning på denne tiden av året, så også i år. Banen er ujevn og trenger pleie, noe vi håper den får av kommunene foran kampen på onsdag.

Vi gratulerer spillere, trenere og støtteapparat så mye med seieren.