Nyhetssaker

Videre til 3.runde i NM

Kolbotn gikk videre til 3.runde i NM etter 1 – 0 over ØHIL. Dette ble på mange måter Kolbotns kamp mot «treverket». Vi noterte i alle fall 6- 7 treff i både stolpene og i tverrliggeren, så seieren kunne vært adskillig større, men vi er videre (Foto; ØB)

Oppgjøret ble aldri spennende, til det var Kolbotn for overlegne. Hjemmelaget la seg veldig dypt i banen fra start av for å hindre Kolbotn plass og bakrom. Det resulterte i at Kolbotn hadde ballen 80 % av tiden. Men hjemmelaget kunne likevel ikke forhindre at Kolbotn skapet mange sjanser.

Allerede de første 10 min skapte Kolbotn 4 kvalifiserte muligheter. Karin Sævik hadde en heading i stolpen og vi noterte et skudd i tverrliggeren.  Så etter 26 min. gikk det bedre. Andrea Thun vant en duell med keeper og satte selv returen i mål. Det ble med det ene målet før pause tross flere sjanser mot slutten av omgangen.

I 2.omg. forsøkte ØHIL med seg høyt kollektivt press i enkelte overgangsmuligheter men Kolbotn ble om ikke mere overlegne enn i 1.omg. Vi noterte oss 5 -6 treff i «treverket», inkludert de to klokkerene stolpetreffene fra Tonje Pedersen, de hadde fortjent en bedre skjebne.

Kolbotn skapte i dag mange sjanser, at effektiviteten ikke var på høyden får vi bare jobbe med. Det er alltid vanskelig å møte lag i NM som kanskje ønsker å ta skalpen til et Toppserielag. Derfor ser vi ofte at slike kamper blir jevne. Det var ikke denne kampen men den «levde» siden det bare stod 1 – 0 noe som også ble sluttresultatet.

Kolbotn stilte i dag med et meget ungt lag. Tone Bettina Pirisi, Linn og Camilla Huseby var alle i startoppstillingen. For Tone Bettina var dette første obligatoriske kamp, og debutanten gjort en meget godkjent kamp for Kolbotn. Laget produserte mange sjanser i dag, noe som har vært en utfordring de siste kampene. Så i dag manglet bare målene. Det år komme neste gang.

Kolbotns beste i dag var etter vår mening Karina Sævik, en meget god kamp det unge spilleren (Foto: ØB)

Kampfakta:

Mål: 0-1 Andrea Thun (26.)

Kolbotn: Siiri Välimaa - Cecilie Liane, Maja Maria Staubo Nordahl, Camilla Huseby, Ingrid Rokke Elvebakken - Rachael Axon (Solveig Gulbrandsen, 46.), Linn Huseby, Karina Sævik, Andrea Thun, Fanny Andersson (Tonje Pedersen, 46.), Tone Bettina Pirisi.

Ubenyttede innbyttere: Aurora Watten Mikalsen, Ina Gausdal, Tanja Løfshus, Juliette Kemppi.