Nyhetssaker

Sterk seier mot Røa

Kolbotn vant en sterk og fortjent seier mot Røa på Røa kunstgress lørdag. Laget fremstod med en sikkerhet og selvtillit som på nivå med det de viste i de tidlige kampene i våres og med 2-1 så holder nå Kolbotn følge i toppen av tabellen.

Det var Kolbotn som kom best i gang. De la press på Røa og skapte muligheter fremover. Etter 15 min ble Juliette Kemmpi spilt igjennom. Der Røa backen nøler så gjør Juliette det motsatt og setter ballen i Røa målet og 1 – 0 til Kolbotn. Kolbotn skapte flere halvsjanser i omgangen men Røa skapte også et par muligheter i 1.omg men det var fortjent av Kolbotn gikk til pause med 1 – 0.

Kolbotn beholdt initiativet fra starten av og begynte best i 2.omg. Laget virket stabilt og med god kontroll bakover. Det var kun gått et par minutter av omgangen da Solveig Gulbrandsen fant ut at nå var det på tide å score et av årets mål. Ballen gikk raskt i lengderetning og Rachel Axon fant Solveig på løp. Hun fintet bort et par Røa forsvarer for deretter å klinke ballen opp i venstre hjørne for keeper (se bildet over). En fantastisk scoring og 2 – 0. 

Dessverre skjedde det som ofte skjer i fotball, etter en scoring kommer en til – da fra motstanderen. Røa kombinerte fint på sin høyre side og fjorårets Kolbotn spiller Elisabeth Jeppesen vant duellen i feltet og Røa reduserte til 1 – 2.  Det var sterkt av Kolbotn ikke å slippe Røa inn i kampen etter dette. Laget virket solid og holdt trykket uten å slippe til Røa. Resultatet holdt seg til slutt tross både og en ball i stanga og en i tverrliggeren fra Kolbotn og en stor Røa sjanse mot slutten av omgangen.

Alt i alt var dette en fullt fortjent seier. Kolbotn var gode og stabile defensivt og mye bedre offensivt enn vi har sett de siste kampene. Trekket med å la Solveig Gulbrandsen være oppspillspunkt høyt i banen overrasket nok Røa og ga laget en dimensjon som har manglet de siste kampene. Dermed kom også sjansene. Laget virket også veldig klare til kamp i dag og matchet et tradisjonelt robust Røa lag i duellen.

Mange gode Kolbotn jenter i dag. Karina Sævik var overalt på banen i dag og var konstruktiv og god. Det samme var Solveig Gulbrandsen som var god i dag. Ina Gausdal var meget solid i forsvaret og Rachel Axon var friskere og mer rettvendt enn vi har sett på en stund.

Vi gratulerer Kolbotn jentene så mye – «Well done!» jenter.

PS. Igjen må vi dessverre rapportere om en til tider håpløs dommerprestasjon. Nå må det snart tas grep av NFF. Kvinnefotballen må tas på alvor. Dette fortjener ikke fotballjenter som trener opp til 8 – 10 ganger i uken og er Toppdrettutøvere. 

Vi må få inn dommer som holder mål, ikke kvotere inn kvinnedommere men ha dommere som dømmer Toppserien grunnet kompetanse og ferdigheter. Nå må Dommerkomiteen og NFF, ta grep og forstå av medlemmene til de grader ikke er fornøyd med tjenestene fra sin interesseorganisasjon. Vi får bare håpe jentene slipper unna med alvorlige skader som følge av denne dømmingen.

Kampfakta:

Mål: 0-1 (15.) Juliette Kemppi, 0-2 (48.) Solveig Gulbrandsen, 1-2 (50.) Elisabeth Jeppesen.

Kolbotn: Aurora Watten Mikalsen – Cecilie Liane, Ina Gausdal, Maja Maria Staubo Nordahl, Ingrid Rokke Elvebakken – Rachael Axon, Karina Sævik, Solveig Gulbrandsen – Andrea Segtnan Thun, Juliette Kemppi og Fanny Andersson.