Nyhetssaker

Tøff kamp og fortjent avansement i NM

3. runde kampen i NM mot Klepp gikk til ekstraomganger. Her scoret Kolbotn 2 ganger og resultatet ble 3 – 1. Kolbotn radet opp sjanser under ordinær spilletid og burde avgjort kampen før ekstraomgangene (Foto: ØB)

Dette var kampen for de mange sjansene. Kolbotn startet kampen best med et stolpeskudd fra Ingrid Elvebakken allerede etter et par minutter. Desverre fikk Kolbon ikke satt returen i mål. Kolbotn hadde også flere cornere de første 15 minuttene uten å skape noen store muligheter.

Men det var Klepp som åpnet målkontoen først. Etter 26 min. får Klepp frispark fra ca. 18.m og Klepps Karoline Surdal setter ballen høyt oppe i Mikaelsens høyre hjørne, en vakker scoring. Men Kolbotn svarer raskt. Solveig Gulbrandsen blir felt i 16 m på vei igjennom og straffe til Kolbotn, Rachel Axon gjør ingen feil og scorer og 1 – 1 etter 30 min.

Straffesituasjonen (Foto: ØB)

Etter 45. min. kjører Sævik og Gulbrandsen en mønsterkontring som ender med Andrea Thun alene med keeper men klarer ikke å overliste Campbell i Klepp-buret. Kolbotn styrte det meste i 1.omg. men klarte ikke å sette sine sjanser og dermed 1 – 1 til pause.

Kolbotn startet 2.omg der de slapp i den første, Axon fyrer et langskudd som Klepp keeperen må slå til corner. På den påfølgende corneren kunne Maja Nordahl ha satt ballen i mål men setter den i stedet like utenfor, det samme gjentar seg få minutter senere. I det 62 min får Cecilie Liane stå alene i 16 m. men setter ballen utenfor. Cecilie Liane får senere sjansen i samme posisjon som Klepp scoret i første omgang, men det gode frisparket treffe tverrliggeren. Kolbotn skaper sjanser gjennom hele omgangen og flere Kolbotnspillere kunne avgjort, men kamper ebber ut og går til ekstraomganger.

Kolbotn fortsetter trykket, og i det 3 min av 2. ekstraomg. lykkes Kolbotn. Nok en presis corner fra Cecilie Liane treffer Ina Gausdal som scorer via keeper og 2 – 1 til Kolbotn. På overtid viser Gulbrandsen seg frem, dribler halve Klepp og serverer Sævik målet og 3- 1 til Kolbotn og dommer blåser av kampen.

En helt fortjent seier til Kolbotn. Men laget sløste utilgivelig med sjansene i denne kampen. Flere kunne avgjort kampen før ekstraomgangene. Kolbotn trenger å forbedre presisjonen i avslutningene. Det positive er at laget fortsetter å trykke på og til slutt avgjør kampen. Det å skape så mange sjanser er også veldig positivt. I en slik kraftprestasjon skal vi ikke ta frem enkeltspillere, men forsvaret er igjen solid med kaptein Ina Gausdal i spissen.

Men de som smilte bredest i dag var nok LSK trenerne som sammen med spillerne sine overvar kampen på Sofiemyr og så Kolbotn jentene kjempe i samfulle 120 minuttene. Allerede lørdag er det kamp i LSK hallen.

Kampfakta:

Mål: 0-1, Karoline Sturdal (27), 1-1, Rachael Axon (31), 2-1, Ina Gausdal (109),

Kolbotn: Aurora Mikalsen-Cecilie Liane, Ina Gausdal, Maja Maria Staubo Nordahl, Ingrid Elvebakken-Rachael Axon, Solveig Gulbrandsen, Karina Sævik-Fanny Andersson (Jenny Norem 67), Juliette Kemppi Tonje Pedersen 115), Andrea Thun