Nyhetssaker

Klar for høstsesongen etter knallhard teambuilding i «Camp Jacsped»

Toppseriefotball og toppidrett innebærer så mangt og i lagidrett er ikke minst teambuilding svært viktig. Forrige helg hadde jentene våre et utradisjonelt og tøft opplegg i «Camp Jacsped». Formålet var å styrke samhold og lagfølelse ytterligere, samt å teste egne grenser og kanskje bli enda litt tøffere, ikke minst i hodet. Stikkord var fysiske utfordringer under usikkerhet og stress, med minimalt med søvn og lite mat.

Helgen startet med noe så utradisjonelt og tøft som kickboksing (forsidebildet), under ledelse av ingen ringere enn verdensmester Thea Næss.

-Det handler om å få spillerne ut av komfortsonen og å pushe grenser, forteller trener Cecilie Berg Hansen, som lenge har ønsket seg en slik helg. Campen var opprinnelig planlagt i vinter, men måtte utsettes. Men etter en svært god vårsesong med en litt tung avslutning rent sportslig i de siste kampene før ferien, passet det perfekt med en samling på sensommeren for å skape full tenning og motivasjon før høstsesongen starter.

-Det er lærerikt å se hvordan vi kommuniserer i motgang, og ikke minst å kjenne på hvor mye mer man orker når man tror man er helt ferdig, utdyper treneren.

Samlingen var sponset av firmaet Jacsped med Raymond Forsland i spissen. Firmaet, som er lokalisert på Trollåsen med datterselskaper i Nederland og Tyskland, er et transport- og spedisjonsfirma som er spesialisert i transport til og fra Skandinavia. Jacsped tilbyr imidlertid mer enn bare transportløsninger, blant annet muligheten til å oppbevare gods på et av selskapets lagre, samt et totalkonsept for lagerstyring.

- Jacsped har jo vært en støttespiller til Kolbotn sitt damelag siden «tidenes morgen» og selv om vi ikke har noen direkte tilknytning i dag, ser vi at Kolbotn Toppfotball er viktig for lokalsamfunnet og ønsker derfor å bidra, forteller sjefen selv, Raymond Forsland.

-Vi i Jacsped ønsket å øremerke vårt bidrag til en sosial og nyttig happening for å forsterke samholdet i laget. Vi vet godt at ingen team er sterkere enn det svakeste ledd, og at teamwork er kjernen til suksess, tilføyer han.

Les mer om Jacsped her.


Bildet: Samhandling er viktig. Her fra en av øvelsene på campen. (Foto: Kolbotn IL)


Så sant som det er sagt. For også for et fotballag er det viktig å tenke helhet, logistikk og samspill, både på og utenfor banen. Man må tåle litt juling også, selv om kickboksingen ikke er et signal om en mye tøffere fysisk fotball fra Kolbotn sin side.

Campen handlet først og fremst om å bli mentalt sterkere, etter å ha blitt kjørt knallhardt både fysisk og mentalt. Etter boksetreningen ventet nemlig ulike utfordringer i skogen til langt inn i lørdagsnatten, før spillerne ble vekket av militær revelje grytidlig om morgenen etter bare et par timers søvn. Frokosten som fulgte bestod av litt sild, før nye utfordringer ventet.

Assistentrener Solveig Gulbrandsen utdyper på denne måten:

-Det tøffeste var nok for mange å ikke få noe særlig med mat. Utfordringer som å bade med armer og ben bundet, å sette sprøyte på seg selv, og gå langt med dårlige kart som gjorde at man gikk mye feil. I tillegg var noen av utfordringene ganske så spennende og ga skikkelig mestringsfølelse, forteller hun, og fortsetter:

-Tross at det var veldig tøft, var det mange som også hadde det gøy underveis. Og i ettertid skapes det minner og et bånd mellom spillerne som blir ekstra sterkt!

Trener Cecilie Berg Hansen påpeker også viktigheten av å lære hvordan man håndterer utfordringer både hver for seg og ikke minst sammen i en gruppe, som et lag, når det blåser som verst.

– Teambuilding er viktig for å utvikle laget og for at hver enkelt ser hvor mye sterkere vi er sammen når vi bidrar med positiv energi, presiserer hun.

For vi klarer alle langt mer enn vi tror selv. Å pushe sine egne grenser, å yte det lille ekstra utover hva man tror er mulig, er en egenskap som kan bli helt avgjørende dersom sesongen skal ende med seriemedaljer og cupfinale når sesongpunktum skal skrives senhøstes.

Tusen takk til Jacsped og Raymond Forsland som gjorde campen og teambuildingen mulig. Så får vi se om jentene hever seg enda et lite hakk når det igjen blåses til kamp – på fotballbanen! Allerede lørdag får vi det første svaret, da Kolbotn møter Stabæk borte i kvartfinalen i cupen.  

Bilde: Jentene demonstrerer samhold og lagfølelse i praksis. (Foto: Frode Monsen