Nyhetssaker

Siiri – vi sier ikke mer!

Det ble et drama uten sidestykke i kvartfinalen mot Stabæk lørdag. Det er sjelden at alle spillere på banen tar straffer før det avgjøres, men de måtte til for å skille lagene. 10 mot 9 straffer satte Kolbotn jentene. En vidunderlig serier og et avansement til semifinalen (Foto: ØB)

Det var et vanskelig hinder for Kolbotn for å nå videre avansement i NM. Stabæk borte på Nadderud er tøft, men jentene klarte oppgaven og skal nå spille semifinale for første gang for Kolbotn på flere år.

Kampen åpnet i høyt tempo. Begge lag skapte sjanser men det den største sjansen det første kvarteret kom etter langskudd fra Solveig Gulbransen som landslagskeeper Ingrid Hjelmeseth mesterlig slår til corner. Det var flere sjanser til begge lag i 1. omgang og det var underlig at det fortsatt stod 0 – 0 til pause, det var definitivt ikke en 0 – 0 kamp vi så i denne omgang.

Om det var jevnt i 1.omgang så tok Stabæk over spillet i 2.omg. De la trykk på Kolbotn som etter hvert fikk nok med å forsvare seg. Men Kolbotn keeper Siiri Valimaa og hele forsvaret med Cecilie, Ina, Maja og Ingrid spilte en nesten feilfri kamp. De skuddforsøkene som ikke ble blokkert, ble stoppet av Siiri og det nærmeste Stabæk var et ball i stolpen og ut. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Ekstraomgangene ga ikke noe resultat selv om lagene ga alt, det var mange utpå det perfekt Nadderud gresset som fikk kjenne på krampefølelsen utover i omgangene. Ingen av lagene klarte å score på overtiden og dermed ble det straffespark konkurrranse.

Og hvilken straffekonkurranse! Det er ikke ofte at alle spillere på banen må ta straffer men de skjedde på Nadderud lørdag. Lagene fulgte hverandre hele veien, og da Kolbotn misset på sin 8. straffe så reddet Siiri neste straffen fra Stabæk. Til slutt setter Siiri sin straffe og hun presser Stabæks 11. straffeskytter til å sette ballen over så eksploderer det i Kolbotn leiren!!!

En fantastisk avslutning og avansement til semifinalen, graulerer til Team Kolbotn!.

Kampfakta:

Full tid: Stabæk 0 – 0  Kolbotn (9 - 10 på straffer)

Straffer: 0-1 Marit Bratberg Lund, 1-1, 1-2 Tonje Pedersen, 2-2, 2-3 Maja Nordahl, 3-3, 3-4 Ingrid Rokke Elvebakken, 4-4, 4-5 Karina Sævik, 5-5.

Ekstra: 5-6 Ina Gausdal, 6-6, 6-7 Juliette Kemppi, 7-7,  7-8 Jenny Norem, 8-8, Cecilie Liane (bom), Stabæk-bom, 8-9 Siiri Välimaa, 9-9, 9-10 Solveig Gulbrandsen, Stabæk-bom.

Kolbotn: Siiri Välimaa - Cecilie Liane, Maja Maria Staubo Nordahl, Ina Gausdal, Ingrid Rokke Elvebakken - Rachael Axon (91.: Juliette Kemppi), Andrea Thun (119.: Marit Bratberg Lund), Solveig Gulbrandsen, Karina Sævik - Tonje Pedersen, Fanny Andersson (59.: Jenny Norem).