Nyhetssaker

LSK tok plassen i Cupfinalen

LSK ble nummeret for store for Kolbotn i søndagens NM semifinale. Hele 6 – 2 lød seieren på til slutt. Men dette var også en kamp hvor mulighetene var til stede for Kolbotn, men vi satt ikke de store sjanser våre. Helt fremt til Kolbotn laget et selvmål og det stod 3 – 1 var det muligheter (Foto: ØB)

LSK som var store favoritter på forhånd og startet også med å presse Kolbotn bakover på banen. Kolbotns kampplan var da også å ligge kompakt og lavt og satset på kontringer og vi var nær ved lykkes helt i starten av kampen. Etter en stor LSK sjanse som Siiri Valimaa mesterlig reddet, kjørte Kolbotn en meget god overgang. Andrea Thun endte opp på nærmest åpent mål men LSK keeperen redder med tåspissen. Her burde Kolbotn tatt ledelsen.

Men LSK maler på og har ballen mye av tiden samtidig som Kolbotn forsvarer seg godt, og hele tiden på hugget med kontringer. VI holder unna helt til slutten av omgangen. Da glipper det. 2 ganger kommer LSK rundt på kantene og 2 ganger blir det scoring. Først ved tidligere Kolbotn spiller Anja Sønstevold som ikke blir fulgt inn i feltet, så ved banens beste spiller Lene Mykjåland som kommer rundt på kanten. Men Kolbotn gir ikke opp og kommer tilbake en gigantisk mulighet i omgangens aller siste minutt. Andrea får ikke treff på sin andre store mulighet og ballen går utenfor. Her skulle og burde det stått 2 – 1 noe som hadde gitt et langt bedre utgangspunkt for 2. omg.

Kolbotn har brukt pausen godt. Laget går tøft ut i 2.omg. og får også betalt for det. Allerede i omgangens 2. minutt kriger Juliett Kemmpi til seg ballen i kamp med LSK forsvaret. Hun får skutt og keeper redder, men på returen går til Solveig Gulbrandsen som triller ballen i mål og 2 – 1. Etter dette løftet Kolbotn spillet og gode muligheter alene med keeper og et skudd i tverrliggeren fra Fanny Anersson ga ikke uttelling. Da gikk som det ofte går, motstanderen kommer tilbake. Mål preger kamper heter det og en litt billig corner ender i selvmål og dermed 3 – 1 i stedet for 2 -2. Derfra og inn dominerte LSK.

4 – 1 kommer på et ikke altfor imponerende forsvarsspill og etter en retur på nok en god Valimaa redning, 5 – 1 kommer på og en forsvarstabbe, før Kolbotn reduserte til 5 – 2 på et pent skudd av Solveig Gulbrandsen. Deretter setter Isabel Herlovsen sitt 3. og LSK’s 6. mål som også blir slutt resultatet, 6 – 2 til LSK.

Kolbotn gjør en bra kamp i dag. Men om Kolbotn skal slå LSK må vi score på de mulighetene vi får. LSK var klart det beste laget men scoret heller ikke på sine sjanser i starten av kampen. Kolbotn hadde store muligheter i både 1. og 2. omg. Det beste laget vant i dag men Kolbotn kunne fort med en bedre uttelling gjort dette til en minnerik kamp for de neste 450 tilskuerne som kom til Sofiemyr i det fine været.

Vi ønsker LSK Kvinner lykke til i Cupfinalen.

Kampfakta:

Kolbotn - LSK : 2-6 (0-2)

Tilskuere: ca. 450

Mål: 

0-1 Anja Sønstevold (40.),

0-2 Lene Mykjåland (43.),

1-2 Solveig Gulbrandsen (47.),

1-3 Ina Gausdal, selvmål (61.),

1-4 Isabell Herlovsen (63.),

1-5 Herlovsen (69.),

2-5 Gulbrandsen (79.),

2-6 Herlovsen (83.)

Kolbotn: Siiri Välimaa - Cecilie Liane, Ina Gausdal, Maja Maria Staubo Nordahl, Ingrid Rokke Elvebakken - Rachael Axon, Solveig Gulbrandsen, Karina Sævik (Tonje Pedersen, 69.), Fanny Andersson (Jenny Norem, 85.), Andrea Thun, Juliette Kemppi.

Ubenyttede innbyttere: Jenny Frantsen, Camilla Huseby, Linn Huseby, Marit Bratberg Lund, Tone Bettina Pirisi.