Nyhetssaker

Bronsemedaljer fortsatt mulig, tross tap mot Avaldsnes

Kolbotn spilte en meget god kamp, men måtte dessverre bite i gresset i toppkampen mot Avaldsnes på Karmøy søndag. Hjemmelaget vant 1-0 etter en fin, men billig scoring etter en misforståelse i KIL-forsvaret midtveis i første omgang.

Avaldsnes, som har hatt et meget tøft program i det siste og som spilte 16-dels finale i Champions League senest onsdag mot den franske storklubben Lyon, var tilbake i hverdagen da Kolbotn kom på besøk til sesongens tredje siste kamp i Toppserien. Og mens Avaldsnes måtte vinne for å ha en teoretisk mulighet til å snappe gullet fra ledende LSK Kvinner, burde Kolbotn sikre seg poeng, og helst alle tre, dersom Stabæk skal passeres i kamp om bronsemedaljene i årets serie. For etter at bæringene slo Sandviken 2-1, trengte Kolbotn sårt poeng på Karmøy for å henge med i bronsekampen. 

KIL satset på en aggressiv spillestil med høyt press, og lykkes godt med det. I store deler av kampen ble sterke Avaldsnes presset bakover på eget gress, og det var Kolbotn som var det toneangivende laget. Karina Sævik og Tonje Pedersen, i uvant rolle som midtbaneanker i Rachael Axon sitt karanteneforfall, styrte kampen sammen med Solveig Guldbrandsen og et hardtarbeidende lag. Selv ikke baklengsmålet etter 26 minutter, for øvrig fint satt inn av Elise Thorsnes etter at en unødvendig tversoverpasning fra Maja Nordahl gikk forbi Ina Gausdal og ble snappet opp av Avaldsnes, gjorde at jentene mistet motet. Kolbotn beholdt initiativet i medvinden i første omgang og gjennomførte forhåndstaktikken på en meget god måte.

I andre omgang var det ventet at hjemmelaget skulle styre kampen mer i medvinden, men Kolbotn fortsatte å dominere, særlig mot slutten av oppgjøret. Men som så ofte før i år, så klarte vi ikke å spille oss frem til de helt store sjansene. Laget er for ineffektivt og nærmere enn noen cornere, noen klareringer inne i boksen og en nesten-kjempesjanse da hjemmelagets keeper gled i duell med fremadstormende Juliette Kemppi, kom vi ikke. Dermed ble det et nytt forsmederlig 1-0 tap, samme sifre som i forrige kamp mot Sandviken. 

Kolbotn ligger dermed plutselig 4 poeng bak Stabæk, og med dårligere målforskjell ser det vanskelig ut. Likevel er ikke kampen om bronsemedaljene over.

-Nei, langt i fra! svarte trener Cecilie Berg Hansen kontant på samme spørsmål til NRK etter kampslutt. 

For mens Kolbotn har Urædd og Trondheims-Ørn igjen, har Stabæk Norges to desidert beste lag i sine to siste kamper. Så vinner vi begge våre kamper, er det langt fra utenkelig at Stabæk taper både mot LSK hjemme neste helg og borte mot nettopp Avaldsnes i siste serierunde. 

I såfall kan KIL fortsatt snappe bronsemedaljene i aller siste serierunde. 

- Jeg er stolt av spillerne mine i dag, sa treneren vår.

Og det med rette. Så her er det bare å stå på og fortsatt kjempe om hvert eneste poeng. 

Kampfakta:

Avaldsnes - Kolbotn 1-0 (1-0) 

Mål: 1-0 Elise Thorsnes (26).

Kolbotn: Siiri Välimaa - Cecilie B. Liane, Ina Gausdal, Maja Maria Staubo Nordahl, Ingrid Rokke Elvebakken - Andrea Thun, Solveig Gulbrandsen, Karina Sævik, Tonje Pedersen - Juliette Kemppi (88.: Jenny Norem), Fanny Andersson.

Tilskuere: 155