Nyhetssaker

Festforestilling!

Et fyrverkeri av en fotballkamp startet med en hyllest av en legende, og endte med fortsatt håp om bronsmedalje. Hjemmekampen mot Urædd ble en minnerik affære. (Foto: Østlandets Blad)

Solveig Gulbrandsen er en legende i norsk fotball, og uten Gulbrandsen hadde det neppe vært et topplag på Kolbotn. Før kampen fikk Kolbotns store stjerne velfortjent hyllest i det som var Gulbrandsens siste hjemmekamp i toppserien. Blomstene så ut til å motivere Gulbrandsen – hun var kampens store spiller og dominerte på midtbanen som i glansdagene.

Pangstart

Kolbotn startet kampen friskt, og allerede etter sju minutter sørget Tonje Pedersen (bildet) for at hjemmelaget ledet 1-0. Pedersen vant ballen på midtbanen, kombinerte med Fanny Andersson og alene med keeper var Pedersen iskald.

Sjansebonanza

Kolbotn fortsatte å produsere den ene sjansen etter den andre, og nedrykkstruede Urædd fikk nesten ikke låne ballen. Men en kombinasjon av uflaks og udyktighet hos Kolbotn i tillegg til en svært opplagt Lene Lauve i Urædd-målet, gjorde at lagene gikk til pause med 1-0 til Kolbotn.

Rettferdigheten seiret

Kolbotn startet den andre omgangen i et forrykende tempo, og hjemmelaget fortsatte å produsere store sjanser. Men ballen ville ikke i mål, og etter et kvarter med festfotball falt tempoet utover i omgangen. Urædd kom også på et par sjeldne visitter hos Kolbotn-keeper Siiri Valimaa, og på 1-0 til Kolbotn hadde faktisk bortelaget et skudd i stanga. En utlikning hadde vært blodig urettferdig, og denne dagen skulle fotballen vise seg å være rettferdig. I det 78. spilleminutt hadde Solveig Gulbrandsen et fantastisk raid, og etter en strålende pasning var det en enkel jobb for Karina Sævik å sette inn 2-0.

Målet gjorde at kampen åpnet seg, Kolbotn fortsatte å produsere sjanser, og Tonje Pedersen ble tomålsscorer etter 86 minutter. På overtid viste Lindy Melissa Wiik Løvbræk prov på gammel storhet og pyntet på resultatet til 3-1.

En festforestilling av en fotballkamp ga både tre poeng og fortsatt liv i bronsedrømmen!