Nyhetssaker

Enkel matte – vanskelig kamp

Matematikken før siste seriekamp er enkelt. Kolbotn må ta igjen to poeng på Stabæk for å ta bronse i serien. Det er ikke umulig! (Foto: Østlandets Blad)

Kolbotn møter Trondheims Ørn på bortebanen i årets siste kamp. Trønderne hadde nok ambisjoner om å kjempe høyere på tabellen, men før siste serierunde kan Trondheims Ørn som best bli nummer seks. Ikke veldig mye å spille for, med andre ord. Men Trondheim Ørn er aldri en enkel motstander, og Kolbotn kommer langt i fra til dekket bord på Ranheim arena.

I sin forrige kamp leverte Kolbotn en meget god prestasjon på hjemmebane mot Urædd, og kampen viste at det var klasseforskjell mellom en medaljekandidat og bunnlaget i Toppserien. Kolbotn har hatt en fin treningsuke og reiser til Trondheim med en gjeng friske og raske spillere.

Ingen skal beskylde trener Cecilie Berg Hansen for å ha tatt av i løpet av sesongen. Gang på gang har den dyktige treneren uttalt at Kolbotn er et lag der man fokuserer på utvikling og at det sannsynligvis er for tidlig å tenke på medalje. De kalde fakta sier imidlertid at Kolbotn har vært et topplag i hele år, og allerede tidlig i sesongen skjønte tilskuerne på Sofiemyr at noe stort var på gang. Foran siste seriekamp har Kolbotn et fantastisk utgangspunkt der man ikke har noe å tape. Med seier kan det bli bronse - fjerdeplassen er uansett sikret.

For at det skal bli bronse til Kolbotn, må Kolbotn vinne og Stabæk samtidig tape sin kamp borte mot Avaldsnes. Avaldsnes kan fortsatt bli seriemester og har derfor mye å spille for. Det er derfor fullt mulig at det blir bronse til Kolbotn i år – svaret får vi når kruttrøyken har lagt seg litt før kl 14 lørdag formiddag.

Siste serierunde sparkes i gang lørdag kl 12.00.