Nyhetssaker

Juniorene imponerte stort

Hele juniorgruppa til Kolbotn var i helgen på treningsleir til Eskilstuna. Søndag møtte Kolbotn Eskilstuna til treningskamper, og de norske jentene imponerte stort i Sverige.

Eskilstuna er ikke en hvilken som helst klubb innen kvinnefotball, og klubben har et seniorlag som spilte Champions League så sent som i fjor. Men Eskilstuna har også et av Sveriges aller beste juniorlag.

J19 med fantastisk prestasjon

Eskilstuna vant den landsomfattende J19-serien i Sverige i fjor og er et lag som stort sett består av svenske landslagsjenter. Det så imidlertid ikke ut til å skremme Kolbotn-jentene som allerede fra start gikk i strupen på de teknisk gode Eskilstuna-spillerne. Kolbotn ledet både 1-0 og 2-1, men et mål på overtid sørget for at lagene gikk til pause med 2-2.

Både spillerutvikler Solveig Gulbrandsen (bildet) og juniortrener Thomas Østvold var imponert over den første omgangen.

- Jentene leverte en svært solid første omgang, og vi burde strengt tatt ledet til pause. Vi hadde en intensitet i spillet vårt som man sjelden ser på juniornivå, og jeg fryktet at vi ikke skulle levere en like god andre omgang. Den frykten var imidlertid ubegrunnet – jentene leverte bunnsolid i andre omgang også, sier Østvold.

Østvold tar sjelden munnen for full, og andre omgang kan trygt kalles bunnsolid. Kolbotn scoret nemlig ytterligere tre mål, mens de svenske jentene etter hvert måtte innse at slaget var tapt. Med seier 5-2 kunne fornøyde spillere og trenere fornøyd konstatere at Kolbotn har jenter som kan spise kirsebær med de store. – Denne prestasjonen var rett og slett imponerende, sier Solveig Gulbrandsen, og legger til: - Eskilstuna er et svært godt juniorlag. Akkurat som Kolbotn manglet de to spillere som var på J17 landslag, men jeg så at de brukte jenter som er i a-lagstroppen. At vi i Kolbotn faktisk var bedre enn dette laget, var en veldig oppløftende beskjed å få. Spesielt gledelig var det å se at vi matchet de svenske jentene en mot en. Jeg gleder meg til å jobbe videre med disse spillerne, avslutter Gulbrandsen.

J16 var bunnsolide

Tidligere på dagen var også Kolbotn J16 i aksjon mot Eskilstuna. Kampen ble en svært jevn batalje som til tross for store sjanser, endte 0-0. Trener Morten Keiserud var fornøyd med uavgjort mot en god motstander. – Vi møtte et lag som var fysisk robuste og med gode ferdigheter. Det var litt surt at vi ikke klarte å sette noen av sjansene vi skapte, men uavgjort var vel et rettferdig resultat. Alt i alt var dette en flott avslutning på en strålende treningsleir i Eskilstuna, forteller Keiserud.