Nyhetssaker

Nyttig gjennomkjøring

Kolbotn fikk en veldig nyttig gjennomkjøring mot Eskilistuna søndag. Svenskene var spillemessig hakket bedre enn Kolbotn, men Kolbotn holdt stand lenge!

Kampen på Tunavallen stadion endte med tap 2-0 for Kolbotn, men til tross for tap, var det positive ting å ta med seg hjem til Kolbotn. Eskilstuna har ambisjoner om å hevde seg i Champions League, men de teknisk gode svenskene slet med å spille seg til sjanser mot et hardt arbeidende Kolbotn-lag. Etter en omgang der svenskene hadde ballen klart mest, gikk lagene til pause med stillingen 0-0.

Nullen sprakk

Etter pause fortsatte Eskilstuna å dominere banespillet, og den defensive jobbingen så ut til å tære på Kolbotn-jentene. Det var derfor ikke så overraskende at Eskilstuna fikk hull på byllen da Malin Diaz satte inn 1-0 etter en corner i det 68. minutt. Målet så ut til å inspirere Eskilstuna, for svenskene begynte etter hvert også å produsere store sjanser. En god Aurora Watten Mikalsen (bildet) storspilte imidlertid i Kolbotn-målet og vartet opp med flere klasseredninger. Men selv ikke Mikalsen kunne hindre Fiona Brown i å fastsette sluttresultatet til 2-0.

Aldri så galt …

… så er det godt for noe. Med under en måned til seriestart, har Kolbotn problemer med mange skader i troppen. De mange skadene gjør at yngre Kolbotn-jenter får sjansen på a-laget, og mot Eskilstuna debuterte både Julie Klæbo og Hedda Øvestad. Klæbo spilte til og med hele kampen og sammen med Øvestad viste hun at juniorene i Kolbotn holder høyt nivå!

Spillere som Antonia Göransson, Nora Eide Lie, Tone Bettina Pirisi og Marit Bratberg Lund kunne ikkje være med mot Eskilstuna, men det medisinske støtteapparatet i Kolbotn jobber på spreng for å få jentene klare til seriestart.

Alt i alt var kampen mot Eskilstuna en svært nyttig gjennomkjøring for Kolbotn. Eskilstuna viste at de også i år er et av Sveriges beste lag, og særlig forsvaret til Kolbotn fikk testet seg ordentlig.