Nyhetssaker

Gøy i en omgang

Lørdagens Tv-sendte kamp mot Avaldsnes viste at Kolbotn har et høyt toppnivå – men også et lavt bunnivå.

I første omgang var det ikke mulig å se at det på forhånd var Avaldsnes som var store favoritter. Kolbotn var nemlig det beste laget, og det var fortjent da Kolbotns svenske spiss Antonie Göransson satte inn 1-0 etter 12 minutter. For øvrig at mål dommer Emilie Rodahl Dokset definerte som selvmål – en merkelig avgjørelse siden ballen var på vei inn i mål da Daiane Limeira Santos Silva sannsynligvis er inne i eget mål når hun sparker ballen videre inn i mål. Uansett en flott prestasjon av Göransson som var en trussel hele omgangen.

Gjennom hele omgangen fortsatte Kolbotn å presse Avaldsnes-spillerne til å gjøre feil, og Kolbotn var stadig vekk farlige på kontringer. Etter 38 minutter var det også mange på Sofiemyr som mente at Kolbotn ble snytt for straffe etter et flott angrep. Men dommer Dokset vinket spillet videre og lagene gikk til pause med ledelse 1-0 til Kolbotn.

Mens første omgang var solid av hjemmelaget, var andre omgang en solid nedtur. Kolbotn ble stående alt for lavt i banen, presset på ballfører dårlig og det var bare et spørsmål om tid før Avaldsnes kom til å score. Det tok snaue 15 minutter før Elise Thorsnes utliknet. Deretter fortsatte målene å renne inn, og Avaldsnes ga seg ikke før det sto 1-5 til bortelaget etter en fullstendig kollaps av Kolbotn.

Kolbotn har nå fått en treg start på sesongen, men første omgang mot Avaldsnes viste at Kolbotn er kapable til å ta mange poeng utover sesongen. Men da kan man ikke tillate seg å være så svak som i andre omgang!