Nyhetssaker

Vi blir i Toppserien

Med seier mot Medkila i Harstad fornyet Kolbotn Toppseriekontrakten for 2018. Det var mye som fungerte i Harstad, men først og fremst viste jentene fantastisk vilje og samhold i gruppen, sier en glad hovedtrener Knut Slatleim.

Det er tungt å få 0-1, men Kolbotn viser karakter og snudde kampen raskt. - Vi skapte mange muligheter og spilte tidvis veldig god fotball som Medkila ikke hang med på. skryter Slatleim. - Vi brukte litt tid på å drepe kampen, men når Tonje satte inn 3-1 og Vålerenga vant i Bodø var det bare å slippe jubelen løs. 

Når man skal spille en slik kamp er det ikke til å komme unna at det er litt spenning i troppen. Treneren forteller om en en "kanongod" treningsuke i forkant av kampen med fokus på å ufarliggjøre oppgaven og "gameplan". 

Kolbotn fikk med seg mange oppturer fra kampen, men de tre scoringene var selvfølgelig sentrale. Det første Knut trekker fram er målet til Julie, som har prestert jevnt godt i Toppserien i hele høst etter at hun ble flyttet opp fra egen juniorstall. Det var en vakker scoring og god timing fra Julie sin side. - Det andre målet er en fantastisk scoring hvor vi kombinerer oss inn bakrom via mellomrommet. - Der viser vår midtbanetrio virkelig hva som bor i dem og Karina triller kontrollert inn 2-1 forteller en fornøyd trener. - I den siste scoringen som dreper kampen kommer Tonje på et vanvittig løp og Karina slipper perfekt etter en god ballvinning av Juliette. Tonje har sikkert hatt tusen repetisjoner i lignende situasjon på egentrening i høst og er iskald i avslutningsøyeblikket. Da er det mye følelser når man lykkes på det tidspunktet man gjør.  

Vår "blue army" har gjennom høsten gradvis lykkes med å komme til flere og flere sjanser i løpet av nitti minutter. På lørdag satte Kolbotn tre av dem uten at å være spesielt effektive da heller. Slatleim trekker fram hvor god energi, tilstedeværelse og vilje jentene har selv om man har fått noen trøkker i løpet av høsten. Han ser også utvikling i det strukturelle i ny formasjon og jentene ser komfortable ut både med og uten ball på lørdag. 

- A-laget har hatt en tøff høst, men de har stått på hardt og fortjener annerkjennelse for jobben de har gjort, forteller Knut. -Klubben betyr mye for dem og jeg håper mange kjenner sin besøkelsestid for å gi dem flotte rammer i siste seriekamp. Selv om kampen på papiret ikke har all verden å si ønsker vi å avslutte med stil, skape muligheter og ta tre poeng.

Vi sees på stadion på lørdag klokka to, la oss avslutte serien med stil!