Nyhetssaker

Kolbotn innfører retningslinjer mot seksuell trakassering

2017 ble året da folk flest virkelig fikk øynene opp for hvor stort problem seksuell trakassering er i mange bransjer. Kolbotn fotball kvinner tar grep for at klubben skal være et godt og trygt sted å være for utøvere, trenere og andre frivillige.

Styret i Kolbotn fotball kvinner har nå vedtatt retningslinjer mot seksuell trakassering. Styremedlem Ingeborg Dahl-Hilstad håper retningslinjene kan bidra til å hindre uheldige episoder. – #Metoo har vist at seksuell trakassering er mer utbredt enn mange visste. Til nå har det heldigvis ikke blitt avdekket så mange eksempler innen norsk idrett, og i Kolbotn kjenner jeg ikke til episoder med seksuell trakassering. Men noe av det som har kommet fram fra idrettsmiljøet er ikke bra, og vi ønsker nå å jobbe preventivt for å forhindre at seksuell trakassering skal finne sted i klubben vår, uttaler Dahl-Hilstad.

Både for utøvere og ledere

#Metoo har vist at seksuell trakassering også handler om makt der mannlige ledere utnytter sin posisjon overfor yngre kvinner. Trenere og ledere i norsk idrett er i stor grad menn – noe som i seg selv gjør kvinneidrett sårbar for seksuell trakassering. – Retningslinjene våre skal selvfølgelig beskytte utøverne våre, men det er viktig å understreke at vi har laget retningslinjene også som en veiledning for trenere og støtteapparat. Det kan oppstå misforståelser også i situasjoner der en trener opptrer i beste mening for å hjelpe en utøver. Vi kommer til å gå gjennom retningslinjene mot seksuell trakassering med både spillere og ledere i Kolbotn, og dette håper vi kan bidra til at Kolbotn blir en god klubb å være i for de hundrevis av spillere og ledere i Kolbotn, avslutter Dahl-Hilstad.