Nyhetssaker

Seier i generalprøven

Karina Sævik var den store forskjellen da Kolbotn møtte Lyn i den siste seriekampen før alvoret starter mot Sandviken.

Lyn har gjennom vinteren vist at de ikke blir noen kastekjepp i året sesong, og mot Kolbotn var det nyopprykkede laget fra Oslo vest med på notene i store deler av kampen. Men Kolbotn har Karina Sævik, og lærerstudenten var en konstant trussel for Lyn-forsvaret. Det var imidlertid en annen Kolbotn-jente som sendte Kolbotn i ledelsen. Julie Hoff Klæboe har hatt en enorm utvikling siden hun kom fra Askim i fjor, og etter 37 minutter fintet hun vekk hele Lyn-forsvaret før hun sikkert la ballen i mål. En strålende prestasjon av ungjenta som ser ut til å bli en sentral brikke på årets Kolbotn-lag. Klæboes scoring var den enste i første omgang.
Andre omgang startet med et bra, og det tok ikke mange sekundene før Karina Sævik kunne økt ledelsen da hun kjempet seg gjennom Lyns forsvar. Men skuddet fra skrått hold gikk utenfor. I stedet var det Lyn som grep sjansen, og to minutter ut i omgangen sto det 1-1 etter at et skudd gikk mellom tre/fire Kolbotn-jenter og inn i hjørnet. Lyn så ut til å få selvtillit av scoringen, og bare to minutter senere kom et skudd fra ca 20 meter som så ut til å overraske Kolbotn-keeper Aurora Watten Mikalsen. Ballen gikk over keeper og i mål, og plutselig var det Lyn som ledet kampen. Lyn fortsatte å presse på, men uten å skape de store sjansene.
Kolbotn klarte heller ikke å skape så mange klare sjanser, men det var tydelig å se at Karina Sævik var en plagsom motstander for Lyn. En mot en var Sævik stadig en trussel, og Lyn måtte oftere og oftere ty til ulovligheter for å hindre sjanser. Etter 76 minutter lot imidlertid ikke Sævik seg stoppe. Et innlegg fra Ingrid Rokke Elvebakken havnet hos Sævik, og etter å ha fintet vekk en Lyn-forsvarer, var Sævik plutselig helt alene på seks meter. Ballen havnet sikkert i nettet, og Kolbotn øynet plutselig håp om å vinne kampen.
Kolbotn-tilhengerne måtte imidlertid vente til det 85. minutt før avgjørelsen falt. Karina Sævik klarte enda en gang å finte seg forbi forsvarsspillerne, og for n’te gang i kampen ble hun revet ned. Det påfølgende straffesparket satte hun sikkert i mål selv. Med 3-2 kunne dermed Kolbotn gå seirende av banen i generalprøven før seriestarten mot Sandviken om to uker.