Nyhetssaker

Vi er ferdige med å øve - vi spiller for å vinne

Seriestart mot Sandviken står snart for tur og vi setter oss på flyet fredag kveld for å være best mulig rustet for tre poeng på lørdag ettermiddag.

Sandviken er definitivt en tøff motstander som på mange måter har satset på en annen tilnærming enn hva vi har gjort i inngangen til denne sesongen. Der vi har satset på kontinuitet på spiller- og trenersiden har Sandviken mye nytt, der er vi har satset ungt har Sandviken satset etablert, og der vi har satset lokalt og nasjonalt har Sandviken hentet internasjonalt. Det Sandviken viste på La Manga var solid, og med inntoget til den hjemvendte datteren Ingrid Spord begynner det å se ut som et voksent og godt fotballag.

For vår del har oppkjøringen i hovedsak handlet om tre ting; å jobbe videre med å bygge kultur, å sette prinsippene i spillestilen vår enda tydeligere, og sist men ikke minst å være skadefrie. Det handler i stor grad om å bygge en identitet, både på og av banen, som skal bety noe for oss. Vi har vært heldige og fått jobbe videre med mange av de samme spillerne vi hadde i fjor,  og selv om noen som alltid har gått ut har andre kommet inn.

I fjor var vi unge, i år er vi enda yngre. Ungdommelig pågangsmot kan ta deg langt, men som vi har sett i treningskampene vil det også kunne variere. Når vi er gode er vi uredde, offensive og fokusert på kampplan, når det stanger blir vi plutselig ufokuserte, dumdristige og egenrådige. Men uansett om vi er gode eller dårlige, scorer vi mål. Det har vi vist både i de tre siste kampene i 2017, og i alle treningskampene i vinter. I ti kamper på rad. Og når man scorer mål, kan man alltid ta tre poeng - det er godt å ha med seg. Så nå er det bare å fortsette. De enkle feilene må bort, og kynismen som trengs for å vinne fotballkamper må tas frem. Vi er ferdig med å øve, nå må vi spille for å vinne.

De unge spillerne som har kommet opp har tatt steg i vinter, og her skal de eldre spillerne få skryt for jobben de har gjort. Det er ikke bare enkelt å etterleve standardene som kreves på dette nivået hver eneste dag når man er så ung, men med gode læremestere er de på vei. Og den gode utviklingen belønnes med plass på landslaget. I det siste uttaket er My og Julie tatt ut på U19, mens læremesterne Nora, Karina, Aurora, Ingrid og Ina skal representere Norge på U23 og A-landslaget. Dette er også et tydelig signal på at klubben ønsker å satse på lokale heltinner og ta et ansvar for utviklingen av norske spillere.

Vi gleder oss veldig til seriestart og til å endelig spille tellende fotballkamper igjen. Det er for disse anledningene vi øver time på time i løpet av vinteren, og nå må vi vise at vi er klare.

Vi ønsker også å sende en stor takk til alle frivillige i klubben som hjulpet oss med alt fra utstyrstrykking til det å være tilskuere i minus 8 grader på Ekeberg kunstgress i løpet av vinteren.

Amedia streamer alle Toppseriens kamper, og dere kan følge oss fra klokka 14. 

På vegne av trenerapparatet

Knut Slatleim
Hovedtrener