Nyhetssaker

Seier mot Vålerenga!

Vålerenga har åpnet lommeboka i vinter og den ene toppspilleren etter den andre er handlet inn. Men det er heldigvis gratis å trene!

Det som skulle bli en strålende søndag for Kolbotn, startet imidlertid famlende. Vålerenga tok kommandoen fra start, og Kolbotn-spillerne ble løpende mye mellom. Imidlertid kom Kolbotn sakte, men sikkert mer med i kampen, og etter at kvarteret var spilt, var det spillemessig jevnt på Intility arena. Det var derfor ikke helt ufortjent da Julie Hoff Klæboe sendte Kolbotn i ledelsen etter 29 minutter – etter strålende forarbeid av spisskollega Karina Sævik.

Nettopp Karina Sævik var den store forskjellen på lagene. Gjennom hele kampen var hun en trussel på topp for Kolbotn, og for forsvaret til Vålerenga må Sævik ha vært et 90 minutters mareritt. Bare fire minutter etter den første scoringen fosset Sævik igjen gjennom forsvaret til Vålerenga, og alene med tidligere Kolbotn-keeper Tinja Riika Korpela gjorde Sævik ingen feil. Med 0-2 gikk Kolbotn til pause med smil om munnen.

Smilet ble ikke mindre bredt da Sævik etter 58 minutter økte ledelsen til 0-3. Igjen var hun rett og slett sterkere og raskere enn forsvarerne. – Det var deilig å åpne målkontoen og det er alltid kjekt å score mål. Vålerenga hadde ballen en del, men vi dro i land en bra lagseier. Dette var deilig, sier kampens store profil.

Med 0-3 til Kolbotn burde kampen vært avgjort, men det ble spenning på slutten. Etter 61 minutter reduserte Vålerenga på corner ved Victoria Ludvigsen, og fire minutter før full tid kom 2-3 ved Anne Lise Olsen. Det ble dermed noen nervepirrende minutter på slutten, men anført av kaptein Ina Gausdal klarte det unge Kolbotn-laget å dra seieren i land.

Trener Knut Slatleim var fornøyd med tre poeng – og deler av kampen. – Det første kvarteret var ikke bra, men det er imponerende at det unge laget vårt klarer å kjempe seg inn i kampen. Vi skapte etter hvert mange sjanser, og det er godt gjort å score tre mål på en vrien bortebane. Det siste kvarteret ble vi kanskje litt slitne, men det holdt til seier. Jentene la ned en vanvittig innsats i dag og jeg er utrolig glad for at vi ble belønnet med tre poeng, uttaler Slatleim.

Førstkommende lørdag spiller Kolbotn årets første hjemmekamp når Lyn kommer på besøk til Sofiemyr stadion. Blir den kampen bare halvparten så underholdene som kampen mot Vålerenga er det verdt å ta en tur!