Nyhetssaker

Krise på stadion

Gårsdagens drama på Sofiemyr stadion utspilte seg på en helt annen måte enn alle som hadde gledet seg til hjemmekamp ønsket. – En halv time før kampstart bestemte dommeren at banen er farlig å spille fotball på, sier en oppgitt trener Knut Slatleim.

Kaffetrakteren var på, balljentene klare og to toppserielag var på plass i sola på Sofiemyr stadion for sesongåpning hjemme. Kolbotn stod klare til å ta imot Lyn. Men vinteren har vært lang og snørik, og Kolbotn spiller på naturgress. - Det er frustrerende, selvsagt er ikke banen ideell, men det er hva vi har, sier Slatleim resignert.

Krevende banesituasjon

Styreleder Monica Ottesen mener anleggsituasjonen i kommunen er prekær. -Vi har en stadion som blir underkjent, og det er ikke noe som er en Toppserieklubb verdig, mener Ottesen. – Denne vinteren har vært tøff for fotballgruppa i Kolbotn, både økonomisk og sportslig. Den har vært tøff økonomisk fordi vi har brukt ressurser på å holde kunstgressflater åpne, og den har vært tøff for alle sportslig fordi kapasiteten er sprengt og alle lagene våre får trene mindre, sier hun oppgitt.

Kalddusj for klubben
Kolbotn fotball kvinner er en klubb for både bredde og topp, og organiserer lag til fotballspillende jenter og kvinner i alle aldre. Etter en fantastisk kick off med 200 spillere til stede er dette en real kalddusj.

Nå mener styrelederen kommunen må på banen. – Det er kommunen som eier stadion, og den er vi som klubb avhengig av for å spille i Toppserien. Vi har en kamp om en uke, vi må jobbe tett med kommunen og NFF framover for å unngå enda en avlysning.

Takk til alle som hadde tatt turen i sola på lørdag, vi håper dere kommer tilbake ved neste anledning. Og noterer oss at Kolbotn har vel sjelden hatt en bedre besøkt trening i hvert fall siden de valgte å gjennomføre økta på gresset som NFFs dommer mente var for farlig.