Nyhetssaker

- Ønsker fakta på bordet

Vi er skuffet over at NFF velger å holde Sofiemyr stadion fortsatt stengt uten å møte opp til avtalt inspeksjon, uttaler styreleder Monica Ottesen. Kampen mellom Kolbotn og Stabæk er dermed flyttet til KFUM-Arena lørdag klokken 18.30.

I forbindelse med flytting av kampen har flere kommet med uttalelser i media, og debatten går på sosiale medier. – Det er mange som mener noe om hva vi kunne gjort og burde gjort, og om engasjementet kan bidra til å løfte viktige problemstillinger er vi glade for det, sier Ottesen før hun fortsetter: Men da må vi også ha fakta på bordet slik at debatten treffer riktig.

Nytt gress og ekspertbistand
Sofiemyr stadion har siden avlysningen mot Lyn vært midlertidig stengt for bruk av Norges Fotballforbund. Klubben har utarbeidet og oversendt NFF en plan for hvordan Sofiemyr stadion skulle bli spilleklar til kampen den 12.05. 

Sofiemyr stadion er et kommunalt anlegg med de utfordringer det gir for toppidretten, og selv om man ikke er banens eier har idrettslaget lagt ned betydelige med penger og innsats for å få banen spilleklar til denne kampen. 
- Kolbotn har hentet ekspertise hos baneeksperter fra Østfold Gress, som er de som har hatt ansvar for Ullevaal, Lerkendal og alle de store naturgressbanene i flere år, og bestilt gress fra Nederland for å rette opp områdene som ble definert som for farlig for spill, forteller styrelederen. Gresset fra Nederland skal ifølge Østfold Gress være så tungt at det skal kunne benyttes så tidlig som dagen etter det har blitt lagt uten å være til fare for spillerne. Gresset ble levert og lagt den 10.mai. Banen er i tillegg på råd fra ekspertene blitt lagt på store mengder sand, tromlet, sådd, luftet og gjødslet. De fleste av disse tiltakene er gjort på klubbens regning, understreker Ottesen. 

Reserveplanen var klar
Avtalen mellom klubben og NFF var at banen skulle besiktiges av NFF onsdag 09.05 for å godkjenne resten av banen til spill. Skuffelsen var derfor stor når NFF valgte å ikke godkjenne stadion uten å gjennomføre sin inspeksjon som avtalt. 

Selv om gjennomføring av kamp på Sofiemyr stadion var plan A har klubben kontinuerlig vært i kontakt med KFUM angående gjennomføring av kampen på KFUM-Arena som en reserveplan. - Kolbotn ville få dette til på best mulig vis for begge klubbene, og var villige til å spille kamp både fredag og mandag, forteller Monica Ottesen. Dessverre var ikke KFUM-Arena tilgjengelig for Toppseriekamp disse dagene. - Kolbotn ønsket på ingen måter å gjøre det vanskelig for Stabæk og beklager på det sterkeste at situasjonen har blitt som den har blitt, avslutter en fortvilet styreleder.