Nyhetssaker

Tidenes yngste klarte seg bra

Kolbotn stilte med det som må ha vært tidenes yngste lag i andredivisjonskampen mot Gimletroll.

Kolbotn reiste til Kristiansand med en tropp der de aller fleste spillerne er født i 2001 og 2002. Gimletroll var derfor favoritter på forhånd, men det er ikke alderen det kommer an på i fotball.

Kampen startet jevnt, men det var Kolbotn som fikk det første målet midtveis i omgangen da Hedda Øvestad fikk sjansen på frispark fra 18 meter. Skuddet gikk utagbart i mål, og de unge Kolbotn-jentene fikk bevis på at det var mulig å slå det mer rutinerte hjemmelaget.

Både Kolbotn og Gimletroll fortsatte å produsere sjanser, men stillingen til pause var 0-1.

Etter pause fortsatte kampen i samme spor med flere sjanser til begge lag. Men igjen var det Kolbotn som var mest effektive. Celine Larsen ble spilt nydelig fri, og alene med keeper var Larsen sikker som banken.

Etter scoringen prøvde Gimletroll desperat å gå i angrep, men Kolbotn forsvarte seg heroisk. I stedet var det Emma Østvold som satte spikeren i kista da hun økte til 0-3 ca et kvarter før slutt. Samme Østvold fastsatte sluttresultatet til 0-4 rett før slutt.

Med tre poeng mot Gimletroll ligger nå Kolbotn på andreplass på tabellen. Neste kamp i andredivisjon er mot Vålerenga 2 på Sofiemyr kunstgress mandag 21. mai kl 20.00.