Nyhetssaker

Velkommen til Sofiemyr stadion

Vi innleder sesongen på eget gress med å vinne 2-0 over Avaldsnes. Karina Sævik (bildet) scoret mot gamleklubben. Foto: Henrik Aasbø, Østlandet Blad.

Endelig var det duket for første hjemmekamp på Sofiemyr stadion. Og for en start det skulle bli. For allerede etter syv minutter tok hjemmelaget ledelsen. En corner fra venstre, ekspedert av Marit Bratberg Lund, ender på bakre stolpe der  Ina Gausdal enkelt kan bredside ballen i mål. Avaldsnes' keeper blir hindret av egen medspiller, og er derfor milevis unna å kunne gjøre noe med legget fra Bratberg Lund. 

Etter scoringen tar Avaldsnes mer tak i kampen og er det førende laget på Sofiemyr. Selv med overtak i banespillet klarer de allikevel ikke å skape noe annet enn et par halvsjanser.

Men så - en lang ball fra Ina Gausdal ut mot Marit Bratberg Lund på Kolbotns venstreside. Bratberg Lund, som snart kunne spilt VM i målgivende, slår ballen bak bortelagets forsvarslinje og finner Karina Sævik på et godt løp. Sævik flikker ballen elegant med yttersiden og inn i lengste hjørne bak en sjanseløs Avaldsnes-keeper. En virkelig flott scoring fra Kolbotns toppscorer. Hjemmelaget går dermed til pause med stillingen 2-0. 

Lite underholdende andre omgang
Avaldsnes trengte mål - det gjorde ikke Kolbotn. Derfor var det ventet av Avaldsnes' trener Lena Tyriberget manet sine egne til full gass offensivt før andre omgang. Hva som ble sagt i bortelagets garderobe vites ikke, men at det førte med seg veldig mange store farligheter foran Kolbotns mål ville vært en overdrivelse. Foruten et par gode muligheter, og mye trøkk rundt Kolbots målgård, rydder hjemmelaget godt unna det som kommer. Igjen viser Kolbotn-forsvaret, anført av kaptein Ina Gausdal, at de håndterer boksspillet på en særdeles god måte. 

Også hovedtrener Knut Slatleim er enig i at boksspillet i egen 16-meter utøves på en god måte, men ser også forbedringspunkter i spillet.

- Vi vet at vi er gode i egen boks, det har vi jobbet en del med. Men jeg skulle ønske vi kunne dratt litt større fordeler av at vi er gode på å forsvare eget målfelt i overgangsspillet vårt. Det sitter ikke helt i dag, så det må vi bare jobbe videre med, forteller en seiersglad Slatleim. 

Selv om Avaldsnes, som naturlig nok jakter scoring, har mer ball enn hjemmelaget, klarer Kolbotn å ta tempo ut av kampen. Og selv om spillet kanskje ikke var fantastisk, er det betryggende å se at man fullfører 90 minutter med solid jobbing og med det vinner tre poeng på eget gress. 

Allerede på onsdag kommer Røa på besøk. Så velkommen til Sofiemyr stadion!

Kolbotn - Avaldsnes 2-0 (2-0)
Sofiemyr stadion
Toppserien - 11.serierunde

Mål: 1-0 Ina Gausdal (7.), 2-0 Karina Sævik (38.)

Gult kort: Olaug Tvedten (Avaldsnes, 90.)

Kolbotn (3-5-2): Aurora Mikalsen - My Haugland, Ina Gausdal (K), Anja Rasmussen - Ingrid Rokke Elvebakken, Marit Bratberg Lund, Tone Bettina Pirisi (Sara Idris fra 90.), Nora Eide Lie, Tonje Pedersen (Maren Hauge Johansen fra 90.) - Karina Sævik, Julie Hoff Klæboe (Kristin Holmen fra 58.) 

Benken: Marianne Nikoline Øvstaas Sandnes, Caroline Hovland, Naomi Griffin, Maren Hauge Johansen, Sara Idris, Kristin Holmen.

Se høydepunkter: