Nyhetssaker

Skråblikk på vårsesongen

Vi oppsummerer første del av sesongen. (Foto: Støtt norsk kvinnefotball)

Kolbotn-jentene har allerede hatt noen dager fri siden det sure overtidstapet mot Klepp forrige helg. Noen har tatt turen til det store utland, mens andre benytter seg av eget lands delikatesser. Felles for alle er at ferien er velfortjent.

For ser man på tabellen har Kolbotn på sine elleve kamper vunnet 18 poeng, mens 15 poeng er tapt. Sandviken, Vålerenga, Grand Bodø, Klepp og Avaldsnes har alle blitt beseiret av jentene fra Sofiemyr. De har samtidig holdt Arna-Bjørnar, Stabæk og Trondheims-Ørn til uavgjort, og kun tapt for LSK Kvinner, Røa og senest Klepp. Det gir laget en høyst respektabel 5.plass inn i sommerpausen. De har også én kamp til gode grunnet den avlyste hjemmekampen mot Lyn (spilles onsdag 15.august).
Uansett er fotballen slik – iblant får man godt betalt, og iblant får man dårlig betalt. Veldig dårlig betalt. Som i den seneste kampen mot Klepp, hvor poenget ryker på overtid. Eller i uavgjortresultatet i Trondheim, hvor man sløser bort en tomålsledelse i en kamp man føler man har kontroll. På den andre siden skal vi kanskje være godt fornøyd med at vi dro fra Arna Idrettspark med ett poeng.

Sammenlignet med fjoråret sto Kolbotn med 8 poeng etter like mange spilte kamper. Det er en forskjell på hele 10 positive poeng. Faktisk har man i 2018 samlet flere poeng enn man gjorde totalt i 2017, da man avsluttet Toppserien på 10.plass med totalt 15 poeng på 22 spilte seriekamper. I tillegg er det bemerkelsesverdig at det i år er tilnærmet lik samme spillerstall som kjempet i bunnen av fjorårets tabell.  

Ser man på cupen, så lever også den drømmen videre etter seire over Grei Kvinner Elite og Fløya. Det har gitt kvartfinaleplass i august. En hektisk august. Men vi har fortsatt mulighet. En god mulighet når Klepp tar turen til Sofiemyr stadion og vi har DEG i ryggen. La oss håpe at vi er i nærheten av 2007-sesongen når vi teller november. Da feiret klubben cupgull.

Kolbotns uttalte ambisjon er å plukke flere poeng enn i fjor. Ambisjonen er allerede nådd. Etter halvspilt serie. Men ikke tro det vil være en hvilepute for noen. Laget går på banen for å vinne. For å plukke poeng. Og derfor er det naturlig at Knut Slatleim, sammen med øvrig trenerapparat og spillergruppe, gjør sitt for å opprettholde formen også etter sommeren. Og plukker poeng. Og kjemper om cupavansement. For det er ingen hemmelighet at Toppserien er jevn (bak LSK Kvinner), og at det er kort vei ned på tabellen. Da må jobben gjøres. Hver dag! Og med DEG på tribunen vil jobben bli litt enklere.  

Vi sees på Sofiemyr stadion i august. 4.august!

God sommer!