Nyhetssaker

Kolbotn hadde ballen mest, men slet med å omsette det spillemessige overtaket til sjanser og mål i treningskampen mot Stabæk.
Fredag møter Kolbotn Stabæk til treningskamp på Nadderud. Tonje Pedersen (bildet) og de andre Kolbotn-jentene gleder seg til å få god matching.
Innenfor, utenfor banen - barn, idrett og det som ikke står i regelboka. Bolig & Eiendomsutvikling og Kolbotn Fotball Kvinner inviterer til en lærerik og inspirerende kveld, der temaet er sosial kompetanse i idretten. Idrett og fotball for barn og unge er ikke bare prestasjon og mestring ute på banen. Idrettslag, foreldre og trenere har en enorm innflytelse og påvirkning. Både på det som skjer ute på banen, men også det som foregår når lyskasterne slokkes, og tribunen er tom.
Kolbotn har allerede vært i aksjon i to treningskamper, men det er planlagt ytterligere fire kamper før alvoret begynner i første seriekamp mor Sandviken.
Jenter født 2007 og 2008 får også sitt akademitilbud. Akademiet ledes av tidligere Kolbotnspiller og nå hovedtrener for junior-elite satsningen Rachael Axon.
Kolbotn tilbyr akademi til ivrige jenter født 2006 og 2005. Akademiet ledes av Rachael Axon, tidligere Kolbotn-spiller som nå er hovedtrener for junior elite og akademisjef.
Da er Kolbotns keeperakademi noe for deg! For gutter og jenter født 2005 - 2008 starter nå keeperakademi ledet av A-lagets keepertrener Samuel Dirscher.
Fredag møttes Kolbotn og Vålerenga til treningskamp - en kamp Kolbotn fullt fortjent vant 0-2.
Kolbotn møter Grei kvinner elite i årets første treningskamp lørdag klokka to. - Det blir spennende å se hvordan vi ligger an etter pausen, sier Knut Slatleim.
Det årlige møtet i fotball kvinner finner sted tirsdag 13. februar kl 19.15 på Klubbhuset.
Anja Rasmussen er klar for Kolbotn etter å ha imponert i Toppserien for Medkila.
Oppsettet for Toppserierien 2018 er klart, og Kolbotn reiser vestover og møter Sandviken den første kampen. Nytt av året er "Superhelgen" i runde ni 26. mai, der alle kamper spilles i Telenor Arena.
Søndag 14. januar starter et spennende samarbeid med Manglerud Star - et vinterakademi inne i Manglerudhallen for jenter født i 2003-2006.
Kolbotn har fått en ny viktig forsterkning i apparatet før 2018 sesongen. Trine Rønning går inn som spillerutvikler sammen med Solveig Gulbrandsen. – Vi har lenge hatt en drøm om å jobbe sammen, forteller en fornøyd Solveig.
Vi er veldig fornøyde med at Knut Slatleim blir med oss videre i 2018 sesongen, sier styreleder Thomas Østvold. Trenerteamet for 2018 er nesten klart, og Kolbotn går en spennende sesong i møte.
Ina Gausdal har fornyet kontrakten med Kolbotn, og blir en del av «the blue army» også i 2018. – I denne klubben har jeg folk rundt meg som kjenner meg godt, og som virkelig vil at jeg skal lykkes, sier en fornøyd Kolbotn-kaptein.
Kolbotn har sikret seg en av Norges mest spennende talenter. Naomi Griffin fra Kongsvinger blir å se på Sofiemyr neste sesong.
Kolbotn henter inn Sara Idris fra Urædd.
2017 ble året da folk flest virkelig fikk øynene opp for hvor stort problem seksuell trakassering er i mange bransjer. Kolbotn fotball kvinner tar grep for at klubben skal være et godt og trygt sted å være for utøvere, trenere og andre frivillige.
Onsdag ble det klart at Jenny Norem tar nye tak i Kolbotn-trøya. Dagen etter kom en ny gladnyhet: Marit Bratberg Lund har signert en ny avtale med Kolbotn!
Jenny Norem er en av Norges største talenter. Til tross for sin unge alder har Norem vært i klubben i flere år. Onsdag ble det klart at Norem blir å se i Kolbotn-drakt også neste år!
Med seier mot Medkila i Harstad fornyet Kolbotn Toppseriekontrakten for 2018. Det var mye som fungerte i Harstad, men først og fremst viste jentene fantastisk vilje og samhold i gruppen, sier en glad hovedtrener Knut Slatleim.
Vi må ta med oss innsatsen og viljen til å gå i krigen fra LSK-kampen, hvis den ligger i bunn tror jeg resten kommer av seg selv, sier Kolbotn kaptein Ina Gausdal før den viktige kampen mot tabelljumbo Medkila lørdag.
Vi gjør det sterkt mot et veldig godt lag, men blir sittende igjen uten poeng, sier trener Knut Slatleim etter kampen mot Lillestrøm.
Kolbotns juniorlag har i hovedsak 2. divisjon senior som sin kamparena. Onsdag ble ØHIL slått 6-0 i årets siste seriekamp – i en sesong der Kolbotn tok en kruttsterk tredjeplass.
Med landskamper både for A-landslag og for aldersbestemte landslag, får Kolbotn spillerne en velfortjent pause i et tett kampprogram. Neste kamp går hjemme på Sofiemyr 23.09 mot Trondheims Ørn.
Karina Sævik gleder seg til å onsdagens kamp "hjemme" på Avaldsnes. - Jeg har mange gode minner fra den banen. Kampen spilles allerede onsdag klokka to.
-Det er gøy å spille mot toppen, vi har ingenting å tape så jeg gleder meg til å kjempe om poeng, sier en spilleklar Nora Eide Lie før hjemmekampen mot Stabæk lørdag.
17 år gamle My Haugland ble tatt fullt opp i A-lags troppen etter sommeren. - Jeg gleder meg til å møte Sandviken hjemme på selveste jentedagen vår, sier My.
Det ble bokstavelig talt en vond lørdag for Kolbotn på Røabanen. (Foto: oblad.no)
Kolbotn Fotball Kvinner inviterer alle jenter og gutter født 2008-2010 til å bli med på høstens Telenor Xtra. Dette er et aktivitetstilbud i SFO-tiden som avholdes nært opp til skoledagens slutt. Vi har fokus på aktivitet, glede og samhold, men også på spillerutvikling
Lørdag drar Kolbotn til Vestkanten for å møte Røa. Kaptein Ina Gausdal forventer en jevn og tøff kamp.
Når Vålerenga åpner sin nye stadion 9. september er det Kolbotn som er første gjest. Vålerenga inviterer til en fotballfest for store og små, det blir aktiviteter i forkant, åpningstale, BlimE med TRXD feat Ramòn og ikke minst lokaloppgjør mellom Vålerenga og Kolbotn!
Lørdag 12. august tar Kolbotn imot en av seriens store overraskelser Arna Bjørnar hjemme, og trener Knut Slatleim gleder seg til å komme i gang med høstsesongen. - Det er kampsituasjon vi lever for og legger ned hardt arbeid for å lykkes i, sier Slatleim.
Kolbotn J13 kjempet tappert i finalen i Norway cup, men måtte bite i gresset mot fysisk robuste jenter fra Varpe.
Kolbotn har klart kunststykket å kvalifisere to lag fra samme årgang i finalen i Norway cup. Både Kolbotn J13 og Kolbotn G13 spiller finale på Ekeberg fredag ettermiddag!
Sluttspillet i Norway cup er godt i gang. Fortsatt er tre jentelag fra Kolbotn med i kampen om trofeet i Norway cup.
Fem av sju jentelag fra Kolbotn er klare for a-sluttspill - onsdag starter spenningen for alvor i Norway cup.
Etter mandagens kamper er de fleste jentelagene til Kolbotn allerede klare for a-sluttspill, men juniorlaget må vinne tirsdagens kamp for å komme videre.
Første dag av Norway cup er unnagjort. Se hvordan jentelagene til Kolbotn har gjorte det her!
Søndag 30. juli sparkes Norway cup i gang – et av årets definitive høydepunkt for jentelagene i Kolbotn.
Kolbotn J14 tok lørdag en imponerende andreplass i Dana cup.
Kolbotn J14 er klare for semifinale i Dana cup!
Kolbotns nye trenerteam består av Knut Slatleim og Morten Hønneland.
Mens Toppserien har ferie benytter vi sjansen til å presentere litt mer av hva Kolbotn har å by på. Dette er Kolbotn Løvinnene. Laget ble startet opp høsten 2015 og består av fantastisk gjeng på 28 jenter som er ferdige med andreklasse fra alle de fire skolene. Antall jenter har vært stabilt fra starten. Det er flest jenter fra Sofiemyr og Tårnåsen. Vi vil veldig gjerne ha med flere jenter på laget, og kanskje spesielt fra skolene på Kolbotn og Vassbonn.
Høstens tilbud til jenter som ønsker mer trening og utvikling som fotballspiller er klart. Kolbotn kvinnefotball kickstarter høstsesongen med Installatøren - Camp Solveig 14.08 - 16.08. Høsten 2017 blir det tilbud om akademi for både keeper og utespillere, og Telenor x-tra for de yngre.
Kolbotn kvinnefotball gjør endringer i trenerteamet. – Det er flere forhold som spiller inn, men sesongen har ikke vært som forventet, sier daglig leder Einar Engedahl.
Keeper Aurora Mikalsen ser fram mot keeperduell under lørdagens kamp mot Klepp. - Oda Marie Hove Bogstad og jeg har fulgt hverandre siden J15 landslaget, og gårsdagens landslagsuttak gjorde meg bare enda mer tent, sier Mikalsen
Vi fikk bare med oss ett poeng i Bodø, nå må vi omsette sjansene våre i mål, sier kaptein Ina Gausdal. Hun er klar for å ta imot Medkila hjemme, og nå har Kolbotn virkelig begynt å spille fotball.
Det er to lag i poengnød som møtes i Bodø på lørdag. -Vi følte at spillet begynte å sitte mot Arna Bjørnar, og det skal vi ta med oss videre, sier kaptein Ina Gausdal
Ca 170 fotballjenter fra Kolbotn dro i helgen til Arvika cup for å bli bedre kjent på tvers av årgangene, få nye venner og oppleve ekte fotballglede.
Arvika cup er et av årets absolutte høydepunkt for lagene i yngres avdeling i Kolbotn. Første dag har vært fantastisk!
Kolbotn jakter årets første hjemmepoeng, og ser fram mot en tøff kamp mot Røa på lørdag.
Kolbotn er videre i NM J16 etter en imponerende kamp mot Ullensaker/Kisa på søndag.
Kolbotn 2 viste feiende flott angrepsfotball i søndagens kamp mot Sarpsborg 08 og vant stort! (arkivfoto: Østlandets Blad)
Toppserien har pause denne helgen, men det betyr ikke at det ikke er viktige kamper som spilles på Sofiemyr. Søndag kl 12.30 møter nemlig Kolbotn Ullensaker/Kisa i mellomrunde i NM J16.
Kolbotn dro til Lillestrøm som nederlagsdømt, men etter knallhard jobbing dro Ina Gausdal og Ingrid Elvebakken (bildet) hjem med ett poeng etter å ha møtt gullfavoritt LSK.
LSK er store favoritter i lørdagens toppseriekamp, men Kolbotn har overraket i LSK-hallen før! (foto: Østlandets Blad)
Kolbotns lovende 2003 årgang har i helgen vært representert med hele 5 jenter i en internasjonal kretslagsturnering i Stockholm. Det har de gjort med bravur!
Et Kolbotn-lag i poengnød drar tirsdag til Bergen for å møte Arna-Bjørnar. (foto: Østlandets Blad)
Den første mellomrundekampen til Kolbotn i NM J16 ble aldri spennende – Kolbotn var rett og slett minst ett nummer større enn Gjøvik-Lyn.
Toppkampen i 2. divisjon mellom Stabæk og Kolbotn endte uavgjort; et resultat trener Thomas Østvold var sånn passe fornøyd med.
Dagen før dagen er det klart for vorspiel på Sofiemyr når Kolbotn tar i mot Vålerenga. Kampen er også en mulighet for Kolbotn til å reise kjerringa etter en mager innledning på sesongen. (foto: Østlandets Blad)
Toppserien ruller videre. Neste stopp for Kolbotn er Nadderud der Kolbotn møter Stabæk fredag ettermiddag.
Juniorlaget til Kolbotn har to kamparenaer i hverdagen – seriespill i J19 og 2. div senior. Etter sju kamper har jentene fortsatt ikke tapt!
I den tredje serierunden ble det endelig tre poeng til Kolbotn.
Når Kolbotn-jentene lørdag setter seg på flyet til Bergen for å møte Sandviken, er det første gang i år at Nora Eide Lie (bildet) og Maja Staubo Nordahl er med på turen.
Med et lag der ingen av utespillerne er mer enn 16 år overbeviste Kolbotn stort og slo Lyn 3-0 i torsdagens seriekamp i J19.
Marte Enger (15) og Andrea Mjøsund (15) har i årevis bøttet inn mål for naboklubben Oppegård. Nå har de byttet beite. Torsdag kveld kan du se dem i aksjon på Sofiemyr kunstgress.
To Kolbotn-spillere er med når J17-landslaget torsdag reiser til EM i Tsjekkia.
Lørdagens Tv-sendte kamp mot Avaldsnes viste at Kolbotn har et høyt toppnivå – men også et lavt bunnivå.
Kaptein Ina Gaudal (bildet) og de andre Kolbotn-jentene gleder seg til årets første Toppserie-kamp på Sofiemyr - det TV-sendte oppgjøret mot Avaldsnes.
Mandag braker det løs. Toppserien 2017 er i gang. Sanna Svensson (bildet) er en av nykommerne på årets Kolbotn-utgave.
Det er nå det gjelder, for å vinne i Trondheim må vi prestere opp mot vårt beste. Vi må være sterkere enn vi var i treningskampen mot Vålerenga, sier Kolbotn-trener Cecilie Berg-Hansen.
Marthea Meier (16) fikk sin landslagsdebut mot Slovakia fredag kveld. - Utrolig morsomt, sier hovedpersonen selv.
For kick off til Toppserien 2017 var representanter for alle lagene på Ullevål. Nora Eide Lie representerte Kolbotn, og tippet vår egen Tone Bettina Pirisi til årets gjennombrudd.
Juniorene og Jente 16 ba om støtte til å få lære av de beste, og lokalmiljøet svarte. Gjennom dugnad på nettstedet I believe in you skaffet de 30 000 kroner, og det ble felles treningsleir i Eskildstuna i Sverige for toppserielaget, juniorer og jente 16.
Kolbotn røk ut av NM J19 etter en nervepirrende kamp mot Vålerenga.
Torsdag er det klart for storkamp i juniorfotballen i Oslo når Vålerenga og Kolbotn møtes til kamp om avansement i NM J19.
Kolbotn fikk en veldig nyttig gjennomkjøring mot Eskilistuna søndag. Svenskene var spillemessig hakket bedre enn Kolbotn, men Kolbotn holdt stand lenge!
Hele juniorgruppa til Kolbotn var i helgen på treningsleir til Eskilstuna. Søndag møtte Kolbotn Eskilstuna til treningskamper, og de norske jentene imponerte stort i Sverige.
Søndag kl 13:00 møter Kolbotn Eskilstuna i treningskamp. – Vi gleder oss til å møte et av Sveriges aller beste lag, forteller assistenttrener Fredrik Vold (bildet).
I helgen er over 50 spillere fra Kolbotns a-og juniorlag i Eskilstuna for å bli bedre fotballspillere, utvikle seg og bli bedre kjent med hverandre.
Marthea Meier (16) er i landslagssjef Lena Tyribergets J16-tropp som ble offentliggjort tirsdag. Det blir Meiers aller første møte med landslagsfotballen.
Kolbotns juniorjenter vant første NM kvalifiseringskamp 4-1 mot Bærums Verk Hauger fredag kveld. Søndag var jentene i aksjon igjen i treningskamp mot Stabæk. Lynhurtige Ragnhild Lillestrand (bildet) var en av kampens store spillere.
Kolbotn J19 viste lovende takter da Bærums Verk Hauger ble slått 4-1 i første kvalifiseringskamp til NM J19.
Fredag kl 20.15 møter Kolbotn Bærums Verk Hauger i første kvalifiseringskamp til NM J19.
Kolbotn J2004 trommer sammen til cup for jevaldrende jenter på Greverud i helgen!
For tredje år på rad er en vaskeekte Kolbotn-jente tatt ut til Statoil Landsdelssamling. Denne gang er det 03-modellen Hermine Sæther (med pokalen på bildet) som er tatt ut.
Kolbotn Fotball Kvinner inviterer alle jenter og gutter født 2008-2010 til å bli med på høstens Telenor Xtra. Dette er et aktivitetstilbud i SFO-tiden som avholdes nært opp til skoledagens slutt. Vi har fokus på aktivitet, glede og samhold, men også på spillerutvikling..
Einar Engedahl overtar som daglig leder for kvinnefotballen i Kolbotn.
Kolbotn jubler etter at Karina Sævik på vakkert vis økte til 4-1 i treningskampen mot Røa.
Et skadeskutt Kolbotn-lag møter Røa til treningskamp lørdag kl 14 på KFUM-banen.