Juniorlag får snart kvinnelige trenere med UEFA-B lisens

Aud Haugbjørg og Therese Bae fullfører UEFA-B lisens

Foto: Cecilie Olsen/NFF

Sist oppdatert: 16. nov 2021 Skrevet av: Fredrik Bjørnskau

 

Juniorlagene til Kolbotn får snart to nye trenere med UEFA-B lisens i Aud Haugbjørg og Therese Bae. Begge to har trent juniorlag i klubben tidligere, og de er nå i ferd med å fullføre UEFA-B lisensene sine.

Det er andre året på rad at NFF har arrangert UEFA-B lisens for kvinner, et kurs for kvinner som vil utdanne og utvikle seg som trenere. Det er et viktig ledd i satsningen på å utdanne og få inn flere kvinnelige trenere i fotballen, og to Kolbotn-trenere deltok på årets kurs under ledelse av Ingvild Stensland og Melissa Wiik.

Aud Haugbjørg hadde følgende å si til fotball.no om kurset.
«Jeg har vært trener for de samme jentene siden de var seks år og kjente at de begynte å vokse fra meg ferdighetsmessig. Jeg trengte [å] lære mer for å føle at jeg ga dem noe på hver trening. Klubben har også et ønske om at de kvinnelige trenerne skal skolere seg, så da sjansen kom var jeg klar, forteller Haugbjørg.»

Therese Bae kunne tilføye at hun har lært mye og fått flere nye venner på kurset.
«Jeg har lært mye mer fotballfag enn jeg trodde jeg kunne lære på så kort tid. Øktene på feltet er egentlig ganske langt utenfor komfortsonen fordi det står noen med penn og papir og følger med på deg, i tillegg til at mange står og ser på deg. Det er man ikke vant med i egen klubb. Det har vært en utrolig kul gjeng så jeg har fått også mange nye venninner. Det er ekstra kult at det er eget kurs for damer, for det tror jeg vi trenger, sier Bae.»

Vi er både glad og stolte for at vi er en klubb hvor kvinner utdanner seg til å bli trenere og vi håper å se flere følge deres spor i tiden fremover.