Thea Wilhelmsen om Equinor talentleiren i Sarpsborg

Thea Wilhelmsen i aksjon under en internkamp på Equinor Talentleir. Foto: Thomas Brekke Sæteren / Fotball.no

Kolbotnjenta Thea Wilhelmsen har de siste dagene vært på Equinor Talentleir i Sarpsborg. Dette er da siste steget før jentene eventuelt blir tatt ut til u-landslag. Vi har tatt en prat med Thea om hvordan det gikk på samlingen.

Sist oppdatert: 05. feb 2020 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

Først, hvordan har det vært på samling, og hvordan syns du det gikk?

– Det har vært utrolig gøy å være på samling i Sarpsborg. Det gikk helt greit i starten, men nivået økte mot de siste dagene.

Hva har det vært fokus på disse dagene?

– Det har vært mye fokus på flere faser av spillet. Alt fra hva vi gjør når motstanderens keeper har ball, til hva vi gjør når vårt eget lag har ballen. Trenerne har også vært veldig tydelige på at samhold i gruppa er kjempeviktig – dette var noe som absolutt kom frem i laget vårt.

Fortell hvordan en vanlig dag på samling er.

– Dagene på samling er ganske like. De starter med frokost, før vi har et møte om hvordan dagen kommer til å være. Vi har da allerede fått utdelt tøy som vi må bruke hele samlingen. Etter dette har vi en trening eller kamp. Som restitusjon får vi en YT eller smoothie, før vi senere spiser lunsj. Hva som skjer etterpå kommer litt an på om man har hatt kamp eller trening. Har det vært trening vil det mest sannsynlig være et møte om kampen som kommer, mens hvis det har vært kamp, ser vi på og lager klipp fra kampen etter ulike temaer. Noen dager skjer det ganske mye, imens andre dager skjer det nesten ingenting.

Får dere tips/råd om hvordan dere kan fortsette treningen hjemme for å utvikle dere videre? Hvilke råd får dere?

– Vi får mest tips om hva som er viktig for å trene godt – det å ha sterk mentalitet og tilstedeværelse under treningen. Etter samling derimot kan det hende at man får noen punkter man kan ta med hjem og jobbe videre med.

Har du noen mål og drømmer for veien videre? 

– Jeg ønsker å fortsette en god utvikling her i Kolbotn, og jeg drømmer om å få spille på aldersbestemte landslag. Det er åpenbart et mål som kan være vanskelig å nå, men jeg ønsker å ta utfordringen!

 

Vi heier på Thea og gleder oss til å følge hennes utvikling videre!

 

Les mer om samlingen her.