A-laget kurses i hvordan man skal bygge samhold #duvelger

Mitt valg

Sist oppdatert: 04. mar 2019 Skrevet av: ingeborg

 

-En ting er å prate om holdningene sine og si at man har samhold som en verdi i klubben. Noe annet er å faktisk handle etter det, sier Kolbotn-spiller My Haugland Sørsdahl.

I dag gjennomførte Kolbotn Fotball Kvinner nytt kurs i MITT VALG. Denne gangen for alle jentene på A-laget. – Det er viktig for jentene å kjenne til verdiene som er knyttet til MITT VALG -logoen på drakten de spiller med, sier daglig leder i Kolbotn Fotball Kvinner Rachael Axon. Hun er takknemlig for at hovedsponsor Bolig og Eiendomsutvikling AS gjør dette mulig for klubben.

 

Vil skape gode forbilder

Kurset, som ble ledet av MITT VALG sin foredragsholder Trond Rekstad, tar opp de sosiale og emosjonelle aspektene ved treningshverdagene til både eldre og yngre spillere i klubben.

Spillerne var gjennom mange ulike øvelser, som ikke bare knyttes til deres egen hverdag, men også rollen som trenere på fotballskoler og akademier. Toppspillerne er forbilder for mange av de yngre jentene, både på Kolbotn og i klubben.

-Toppspillerne våre er involvert som trenere på fotballskolene og akademiene i klubben. Da er det viktig at de vet hva klubbens verdier betyr i praksis, fortsetter Axon.

 

Bli bedre kjent

Med på kurset var også Kolbotns ferskeste spillere Sara Lindbak Hørte og Isabell Lehn Herlovsen. Førstnevnte har trent med resten av laget i ca tre uker og Lehn Herlovsen har vært med på to treninger til nå.

– Jeg synes det er veldig bra. Som ny så er det veldig positivt å kunne snakke om samhold i gruppa på et så tidlig stadium, sier nykommeren. Hun synes samtidig det er en fin anledning til å bli bedre kjent med de andre.

Også Lindbak Hørte var positiv til kurset, selv om var litt annerledes enn andre kurs hun har deltatt i med fotballen tidligere. – Jeg synes det var fint å bli bedre kjent med verdiene i klubben, og hva det betyr i praksis, fortsetter hun.

 

God «timing»

Paal Gundersen, styremedlem i klubben, initiativtaker til Mitt Valg samarbeidet og eier av Bolig og Eiendomsutvikling AS er glad for at klubben fikk gjennomført dette kurset nå før alle akademier og fotballskoler setter i gang.

-Da er jentene litt ekstra rustet til å gå ut og møte våre unge spillere. Selv om jeg synes de er gode trenere fra før, så er det godt å bli minnet på at du som trener har stor innvirkning på samhold og sportslige prestasjoner i gruppa, avslutter han.

MITT VALG er et forebyggende undervisningsprogram i sosial- og emosjonell kompetanse. Det dekker barn og unges utdanningsløp fra de starter i barnehagen til de avslutter videregående skole, samt at programmet brukes i mange idrettslag.

MITT VALG eies av Stiftelsen Det er mitt valg, som er en del av Lions Norge. Stiftelsen er ansvarlig for utvikling og revidering av programmet, opplæring av profesjonelle instruktører, skolering av brukere og evaluering. Programmet er basert på Lions Quest som brukes over store deler av verden. Styret i Stiftelsen Det er mitt valg rapporterer til Lions Norge.