Endelig kamp igjen!

Treneren har ordet

Foto: Vegeir Kjærstad, Støtt Norsk Kvinnefotball

Etter en lang pause er det endelig klart for en kamp som teller igjen. Vår forrige tellende fotballkamp var 19. mai, i en actionfylt 0-0 kamp i Toppseriens superhelg. Til tross for en lang pause har det skjedd mye i løpet av avbrekket.

Sist oppdatert: 31. jul 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

I løpet av sommeren har vi hatt flotte representanter fra vår klubb på den aller største scenen. Karina Sævik og Isabell Herlovsen var en del av den norske troppen som reiste til Frankrike og nådde kvartfinalen i VM. Spesielt 1-0 scoringen mot Australia i åttendelsfinalen varmet et Kolbotn-hjerte. En perfekt vektet pasning fra Karina fant Isabell i bakrom. Alene med keeper er Isabell iskald og setter ballen i mål. Gøy å se at en relasjon som øves inn på Sofiemyr også virker mot de aller beste motstanderne.

I U-19 EM i Skottland var vi også godt representert, med Sara Hørte og My Haugland. Selv om turneringen ikke gikk helt som de norske jentene hadde håpet fikk man med seg noen sterke resultater. Siste gruppespillskamp mot Frankrike endte 3-3 etter en utligning på et flott hodestøt av vår egen Sara Hørte i det 89. spilleminutt. Etter dette måtte Norge ta turen hjem, mens Frankrike gikk hele veien og ble Europamestere i U-19 klassen. Jentene tar garantert med seg læring og erfaringer som kommer godt med utover høsten.

Hjemme tok jentene en velfortjent ferie før vi startet opp med årets andre sesongoppkjøring. Vi har vært mye samlet, trent godt og søker utvikling hver eneste dag. I kampsituasjon har vi matchet oss mot både Toppseriemotstand og guttelag, men det er ikke til å legge skjul på at vi nå ser veldig frem til å spille kamper som betyr noe. Etter en litt tøff start på sesongen ønsker vi gjerne å fortsette flyten vi hadde i perioden inn mot ferien. Første motstander er Grand Bodø i NM. For å oppnå vårt store ønske om å nå cupfinale må Grand slås på Sofiemyr og det er en kamp vi tar på største alvor.

– Knut