Første hjemmekamp ble en tøff batalje

Foto: Knut Stenseth, Østlandets blad

Foto: Knut Stenseth, Østlandets Blad.

Sist oppdatert: 30. mar 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

Vålerenga kunne reise hjem fra Sofiemyr med alle poengene etter en jevn og sjansefattig kamp.

Årets første hjemmekamp skulle bli av det jevne slaget da Vålerenga kom på besøk. Det ble en fysisk batalje der ingen av lagene helt klarte å etablere eget spill og de store sjansene uteble. Sherida Spitse hos Vålerenga var først frampå med et skudd i tverrliggeren, mens Kolbotns første store sjanse skulle bli ødelagt av en dommeravgjørelse. Etter en halvtime blir Karina Sævik felt utenfor 16-meteren, men klarer akkurat å spille ballen videre til Isabell Herlovsen. Hadde dommeren holdt igjen fløytesignalet et halvt sekund, ville Isabell vært alene med keeper. Kaptein Sigrid Heie Hansen synes det er trist når dommeravgjørelser er med på å prege kampen:

– Det er utrolig kjipt at hun velger å blåse frispark i stedet for å gi fordel til Isabell som er alene med keeper. Det er kjipt at dommeren preger kampen på så avgjørende situasjoner. Jeg skal ikke skylde på dommeren for at vi taper i dag, men jeg syns det er skikkelig drit.

Etter drøye 40 minutter skulle det imidlertid lykkes for Kolbotn, Nora Eide Lie fikk kranglet inn ballen på nært hold etter litt klabb og babb i feltet. Gleden ble forsåvidt kortvarig, for rett før pause utligner Vålerenga med en lekker heading av Natasha Dowie. 1-1 og pause på Sofiemyr Stadion.

 

Mye frem og tilbake

Andre omgang fortsatte litt som i første, der Kolbotn slet med å holde på ballen og Karina og Isabell fikk lite støtte på topp. Vålerenga tar etter hvert litt over kampen og når klokken viser 78 minutter spilt, finner Maruschka Waldus nettmaskene og gjestene går opp i 1-2. Resultatet står ut kampen og Kolbotn går på sitt andre tap for sesongen. Trener Knut Slatleim oppsummerer kampen slik;

– Det ble en fysisk batalje, mye kriging og ikke spesielt mye spill fra noen av lagene. Det er lite sjanser i dag, men surt å gå av banen uten poeng.

Tross 0 poeng etter de to første rundene, finnes det mye å bygge videre på. LSK og Vålerenga er begge lag som forventes å kjempe helt i toppen av tabellen, og Heien Hansen mener laget har troa på mange poeng denne sesongen.

– Vi har møtt to gode lag, og den gode prestasjonen mot LSK ga oss selvtillit. I dag syns jeg vi står godt imot, det er et godt lag vi møter. Vi må bare jobbe videre med å få til vårt eget spill, så blir det poeng!

Nå går lagene inn i en landslagspause, hvor tre Kolbotn-jenter skal ut på ulike oppdrag.

Neste kamp for Kolbotn er borte mot Lyn 13. april.