Fotballkamp for kvinners rettigheter!

#NåErDetHennesTur

Søndag 20. oktober kl 15:00 spiller vi mot LSK. Samme dag er det den årlige TV-aksjonen på NRK. Årets TV-aksjon går til organisasjonen Care og deres arbeid for kvinners rettigheter. Dette er noe vi i Kolbotn engasjerer oss for, og derfor samarbeider vi med Care og TV-aksjonen om å sette fokus på nettopp kvinners rettigheter.

Sist oppdatert: 18. okt 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

– Etter de siste dagenes medieoppslag om Kolbotn og Toppserien er jeg veldig glad for at vi nå skal sette fokus på det som er de virkelige skandalene, uverdighetene og urettferdigheten mot kvinner, sier sponsoransvarlig Maria Høivik Rugaas i Kolbotn Toppfotball.

På verdensbasis så rammes kvinner og barn alltid hardest – av fattigdom, misbruk, respektløshet – og uverdighet i alle mulige former. Det er færre kvinner som går på skole og de tjener mindre. De har færre muligheter til egen inntekt, og blir oftere utsatt for vold og misbruk i hjemmet, på arbeidsplassen og i samfunnet ellers. Kvinner rammes også hardt når det er dårlig tilgang til helsetjenester, særlig i forbindelse med graviditet og fødsel. Men dersom kvinner får jobbe, bestemme over egen kropp og bruke sin egen stemme, da vil det bli mindre sult, mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet. 

– Jeg har jobbet 7 år i humanitær organisasjon før jeg startet i Kolbotn, så dette ligger hjertet mitt nært. Jeg kjenner ikke fotballverden like godt som mine kollegaer, men jeg ser jo at det er en del urettferdighet for kvinnene i fotballen. Men jeg må si jeg er stolt av Kolbotn-jentene og hvordan de år etter år leverer gode sportslige resultater, selv om ikke alt er slik det burde. Og de vet like godt som meg at de store skandalene, den store urettferdigheten og uverdigheten ligger langt unna deres hverdag. Derfor er jeg glad for at vi nå kan sette fokus på det fantastiske arbeidet Care gjør for kvinners rettigheter.

Vi skulle egentlig samlet inn penger til TV-aksjonen denne søndagen. Men med hjemmekamp i Jessheim skjønner vi jo at det er vanskelig for tilskuerne våre til å komme dit. Vi på klubbhuset har derfor bestemt oss for å gi 10% av vår egen månedslønn til kvinners rettigheter i verden gjennom TV-aksjonen til Care. Hvis du har lyst til å bidra så kan du enten legge inn et bud på den signerte Kolbotn-trøya her eller bli med på vår SPLEIS her!

Fakta om kvinner og likestilling (Kilde: Care)

  • To tredjedeler av verdens analfabeter er kvinner
  • 39 000 jenter om dagen giftes bort før de fyller 18 år
  • Hver fjerde jente i utviklingsland blir mor før hun fyller 18 år
  • Én av tre kvinner globalt opplever å bli utsatt for vold eller seksuelle overgrep
  • Bare én av fem av verdens folkevalgte er kvinner