KOLBOTN GODT REPRESENTER, NÅR NFF OSLO VANT MALMÖ TROPHY 2023

Denne helga har ni av våre 2008 og 2009 jenter deltatt på Malmö Trophy, med NFF Oslo.

NFF Oslo var heldige å få delta på den første utgangen av Malmö Trophy, som på sine hjemmesider skilter med «en internasjonal ungdomsturnering for kun de beste klubbene, i aldergruppen gutter og jenter 15 år». Og ser vi på lagene som deltar, så er ikke den beskrivelsen feil.

NFF Oslo ble satt opp i gruppe B med Arsenal (ENG), Sporting CP (POR), FC Fleury 91 (FRA) og HJK Helsinki (FIN). Gruppe A inneholdt vertsklubben Malmö (SVE), Sparta Praha (CZK), PSG (FRA), Breidablik (ISL) og Aalborg BK (DEN). Så kvaliteten på helgens motstandere var det ikke noe å si på.

Fredagens første kamp endte med en solid 6-0 seier, etter blant annet to scoringer av Marie og en scoring av Nadia. I den andre kampen ble det også seier, når Oslo gjengen slo Helsinki 3-0. Også her noterte Marie seg med to scoring, noe som satte punktum for en meget god start på turneringen.

Lørdagens kampoppsett var på papiret litt vanskeligere. når storklubbene Sporting og Arsenal var dagens motstandere. Sporting fra Portugal var første motstander, og to scoringer i det 26 og 28 minutt var det som trengtes for å vinne 2-1, i den foreløpig tøffeste kampen. 3 av 3 seire var et faktum, før det som av mange ble sett på som kampen mellom de to beste lagene i turneringen sto for tur. Arsenal FC fra England var gruppespillets siste motstander, men også her gikk jentene fra Oslo av med seieren, etter at vår egen Anna Bure Pettersen scoret på corner etter to minutter.

Dermed ble det 12 av 12 mulige poeng, og finaleplassen var sikret! Der ble hjemmelaget Malmö FF motstander, i det som ble en finale uten den helt store spenningen. Det sto 2-0 etter 12 minutter, og jentene fra hovedstaden så seg aldri tilbake. Finalen endte i hele 4-1, og trofeet kunne løftes i sola i den svenske storbyen.

«Det er viktig for utviklingen til disse unge at de får muligheten til å spille litt på eget årskull. Mange av de er involvert i A lagsfotball, og det er viktig å ha en balansegang mellom utfordringer og mestring. De har nå i helga fått masse internasjonale referanser, og samtidig fått en bekreftelse på at det som blir gjort rundt i Oslo kan måle seg mot de beste. En solid turnering av alle 9 Kolbotn jentene, og et fint fotballminne å ta med seg videre»
– Vetle Vangstuen

Vi gratulerer også Marie, som ble toppscorer i turneringen med 6 mål på fem kamper.

Vi vil også takke NFF Oslo, som legger til rette for spillerutvikling på høyt nivå. Det blir jobbet meget godt i klubb og krets i området, og det er gledelig å se at vi kan utmerke oss også internasjonalt.