Snart kan barna ta idrettsbuss til trening

Sist oppdatert: 28. aug 2019 Skrevet av: maria

 

Det er mange som kjører barna sine til trening, noe som skaper stress, kø og er dårlig for miljøet. Derfor starter Ruter, i samarbeid med Kolbotn idrettslag og Oppegård kommune, et pilotprosjekt som heter «Aktivitetstransport». Det skal bidra til å redusere antall biler på veien og gi mange en enklere hverdag.

Barn og voksne fra deler av kommunen kan bestille transport med en app som heter «Pilot Oppegård». Det er egne minibusser som brukes med faste sjåfører. Når du bestiller får du beskjed i appen om hvor du skal møte opp. Du hentes maks 200 meter fra hjemmet ditt.

Bussen henter deg til avtalt tid, og kjører deg til Sofiemyr idrettspark eller Hellerasten kunstgress. Når du skal hjem bestiller du transport tilbake. Prisen er akkurat den samme som for en vanlig rutebuss.

Se mer i appen «Pilot Oppegård» fra 2. september.

 

Fakta om ordningen:

Fra 2. september skal Ruter teste et tilbud for aktivitetstransport i deler av Oppegård (se i appen om vi kjører i ditt område). Tilbudet gjelder mandag–fredag kl. 16-21, og du vil kunne bestille transport til og fra Sofiemyr idrettsanlegg og Hellerasten kunstgressbane. Aktivitetstransporten er tilgjengelig for alle og skal gjøre det enkelt å komme seg til treningsaktiviteter. Inntil videre er tilbudet en test, så endringer kan forekomme.


Slik bestiller du

  1. Bestill transport via appen Pilot Oppegård. Reisen kan bestilles mellom kl. 16:00 og kl. 21:00 mandag til fredag.
  2. Appen oppgir et hentested nær hjemmet ditt (maksimalt 200 meter gangavstand).
  3. Minibussen henter deg til avtalt tid, og tar deg til Sofiemyr idrettsanlegg eller Hellerasten kunstgressbane.

Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn.

  1. Vær klar til oppsatt hentetidspunkt. Via appen kan du følge din bestilling og se hvor langt unna bussen er. Er transporten forsinket blir du varslet om dette.

Første gang du bestiller reise trenger vi noen personopplysninger for å få levert tjenesten til deg. Dette er kontaktdata som navn, adresse og fødselsdato.


Slik betaler du

Prisen er den samme som på vanlig rutebuss. Billetter må kjøpes på forhånd med RuterBillett-app, reisekort eller impulskort.

Spørsmål og svar om Aktivitetstransport