Storseier og opprykk, i årets siste «hjemmekamp»

Sist oppdatert: 13. nov 2023 Skrevet av: VV

 

Alt lå til rette for at opprykket skulle sikres, når Øvrevoll Hosle kom på besøk til Østre Greverud.

Vi var tilbake på Greverud, og dagene før kampen ble preget av litt usikkerhet rundt banesituasjonen grunnet kulden. Kjempeservice av Vallhall gjorde at vi hadde en reservearena klart, tilfelle ØGK skulle slå seg vrang. Enorm dugnadsinnsats og «ståpåvilje» gjorde at kunstgresset med kork og kokos var spillbar, egentlig imot alle odds. Publikumsfrieriet ga resultater, og vi fikk årets høyeste publikumstall på vår midlertidige hjemmebane. Alt var lagt til rette for at dette kunne bli en historisk fin dag for klubben.

Inngangen til kampen var offensiv, noe de første minuttene viste. Vi presser frem brudd høyt i banen, men overgangsspillet hakker litt. 8-10 offsider på kort tid gjør at det blir lite uttelling på bruddene, men rommene var der, og med litt justering på timingen kunne det bli farlig. Den timingen var betydelig bedre etter 29 minutter, når Eline Hegg spiller gjennom Joanna Bækkelund, som på vakkert vis hamrer ballen i nettaket. Vi fortsetter å dominerer banespillet, og går til pause med en meget fortjent ledelse.

Andreomgangen fortsetter i samme sporet, og etter 57 minutter får Kolbotnjenta Celine Larsen gleden av å sette sin første Kolbotnscoring, etter en strålende kontring. Bare noen minutter senere økter Johanne Fridlund ledelsen, etter et volleyskudd som på heldig vis ruller inn i mål. Det skulle ikke ta så mange minutter før Eline Hegg kunne putte enda et mål på tavla, etter en god soloprestasjon ute på venstre kanten. Bortelaget får straffe på overtid, som Mari Løyland setter sikkert. Nullen sprekker, noe som ikke ble brukt alt for mye energi på.

Opprykket er et faktum, etter en solid prestasjon og en meget solid sesong!!
Vi vil også gratulerer Kolbotn jenta Amalie Lia med debut for A laget, når hun kom inn i det 78 minutt. En kjempefin debut, som virkelig viste at hun har masse å bidra med fremover og inn mot neste år.

«Dette ble en veldig fin kamp, og en super ramme. Jentene presterte på topp, de frivillige gjorde en super innsats og la til rette for at dette kunne bli en minnerik dag. Det blir det, og vi kroner en solid og god sesong med opprykk til Toppserien 2024!! Nå skal vi fullføre sesongen, og glede oss til å være tilbake i det gjeveste selskap neste år»
– Vetle Vangstuen

 

Kampfakta:

Kolbotn – Øvrevoll Hosle: 4-1 (1-0)

Startoppstilling:

S. Panengstuen, E. Braut Brunes, S. Haaland, J. Bækkelund (J. Thorsnes Lefdal 78´ ),
T. Henriksen (A. Bure Pettersen 70´ ), C. Osnes-Ringen (H. Thorhallsson 63´ ), L. Malloul, E. Østerås,
E. Hegg, J. Fridlund (A. Lia 78´ ) C. Larsen (N. Tahirukaj 70´ )

Scoringer:
29´ Joanna Bækkelund
57´ Celine Larsen
63´ Johanne Fridlund
70´ Eline Hegg
90` Mari Løyland (ØHIL)

Gult kort:
48´ Jenny Fredhall (ØHIL)