Om Kolbotn

Fakta om Kolbotn

Stiftet: 1916
Hjemmebane: Sofiemyr stadion
Kapasitet: 400
Liga: Toppserien
By: Kolbotn, Oppegård Kommune
Land: Norge

Historie

Kolbotn rykket opp til øverste nivå i 1994 og har siden spilt over 20 år på rad i den øverste divisjonen for kvinnefotball i Norge.
I denne perioden har Kolbotn vunnet Toppserien flere ganger; 2002, 2005 og 2006, samt vunnet NM i 2007, og spilt semifinale i UEFA Champions League i 2006.
Kolbotn har også hatt en rekke kjente spillere gjennom årene. Blant annet Solveig Gulbrandsen, Trine Rønning, Kristin Blystad Bjerke, Ingvild Stensland og Tonje Hansen.

Kolbotn fotball kvinner er en av få klubber som har både topp og bredde helt ned til 6 åringer i samme klubb. Dette gir gode synergier begge veier. Jentene på A-laget er viktige forbilder for de yngre, og kan vise dem på nært hold at de kan bli toppspiller selv om de er jenter. De yngre jentene skaper motivasjon og bidrar som heiagjeng og balljenter for toppen.

Kolbotn fotball kvinner er en del av Norges største idrettslag, Kolbotn Idrettsforening. Klubben har over 3000 medlemmer og er en svært viktig insitusjon for barn og unge  i Oppegård. Hele 12 idretter er under klubbens paraply: Amerikansk fotball, basket, bryting, fotball herrer, fotball kvinner, handicap, håndball, orientering, snowboard, svømming, turn og volleyball. Klubbens største profiler gjennom tidene er bryteren Jon Rønningen og vår egen Solveig Gulbrandsen. Begge tok Olympisk gull i sine idretter for Norge.