Årets første 90 minutter, med historisk preg

Sist oppdatert: 05. feb 2023 Skrevet av: VV

 

En lørdags ettermiddag på Hamar, var anledningen for en historisk kamp i moderne norsk fotballhistorie.

Vi hadde gleden av å stille som tidenes første motstander for HamKam Kvinner elite. Som mange i fotballnorge vet har HamKam overtatt toppfotballsatsingen fra FL Fart, som i mange år har vært en del av norsk toppfotball både i Toppserien og 1. divisjon.

Hamarklubben har altså etablert en ny satsing, som skal prøve å ta de fra 2. divisjon og oppover i seriesystemet.

Muligheten rundt treningskampen åpnet seg når HamKam hadde booket bane, dommer og manglet motstander, samtidig som vi så på det som en fin mulighet for litt kamptrening! 1+1 er ofte 2 og derfor ble det 90 min med god matching for lagene, og dommeren.

Med en god blanding av faste A spillere, noen rekrutter og J17 spillere fikk vi spilt 2 x 45 minutter, for første gang i år. Relasjonene manglet litt, samtidig som de grønne og hvite fra Briskeby gjorde kampen vanskelig for oss. De spilte stort sett hele kampen med mye energi og vilje, og skal ha ros for måten de angrep kampen på.

Periodevis gjennom kampen klarer vi å kombinere slik vi ønsker, og setter opp noen angrep på en fin måte. Vi ser noen glimt av ting vi har øvd på og prøvd å få til på treninger den første måneden, noe som er oppløftende. Vi får satt opp noen fine sjanser, og scoret 4 mål som kommer av fint spill og X faktor på et høyt nivå.

Det er også gledelig å se at flere spillere nå fullfører årets først 90 minutter. Det er samtidig noen som ikke har kommet så langt i løypa rent fysisk, og får tilpasset spilletid med riktig antall minutter. Det blir en god treningsøkt for alle, og nye referanser på hva de neste treningsukene skal brukes til.

«Vi ønsker å takke HamKam for en god kamp med fin ramme. Det er mye folk som ser på, på tross av at det er 12 minusgrader og lørdagskveld. Det vitner om en interesse rundt Hamkam prosjektet som er bra for norsk fotball!»

– Vetle Vangstuen

Kampfakta:

HamKam – Kolbotn 0-4 (0-2)

Startoppstilling:

S. Panengstuen (T. Bengtsson 70`), C. Osnes-Ringen, M. Rønningen (A. Aslaksrud 45`), L. Haugen (H. Thorhallsson 45`), E. Niss (E. Green 45`), C. Wik Alfredsen (T. Wilhelmsen 70`), E. Østerås, E. Hegg (K. Norlemann 75`), R. Stoltenberg, A. Wilmann, M. Fenger

Scoringer: 

0-1: Andrea Wilmann (str. 18´)
0-2: Rikke Stoltenberg (22´)
0-3: Martine Fenger (90´)
0-4: Emilie Østerås (90´)

Vi ønsker HamKam, med våre gode venner Nathan Flight og Marius Overmo masse lykke til i 2023 sesongen!