Emma Braut Brunes er klar for nytt år i Kolbotndrakt

Foto: Kristian Moe

Sist oppdatert: 07. des 2023 Skrevet av: VV

 

Braut Brunes er et fotballnavn som klirrer godt både nasjonalt og internasjonalt. Nå har vi gleden av å meddele av Emma blir med oss inn i 2024 sesongen!

20 åringen spilte, i likhet med sin bror Jonatan og fetter Erling sin barne- og ungdomsfotball i Bryne. Emma gikk i 2019 til Klepp, for å fortsette satsingen i den da etablerte Toppserie-klubben. Det første året hos de grønne naboene ble det primært J19 og rekruttfotball, før hun året etter fikk sine første minutter på A laget. 3 kamper i 2020 sesongen, etterfulgt av 21 obligatoriske Klepp kamper i sesongen etter.

En solid og god toppseriesesong i 2021 gjorde henne ettertraktet for flere klubber høyere på tabellen. 16 desember samme år ble hun offisielt Kolbotn spiller, og hadde følgende og si om overgangen den gang:

«Jeg valgte Kolbotn fordi jeg føler det er den rette plassen for å utvikle meg og ta nye steg. Jeg synes Kolbotn har et spennende prosjekt på gang som jeg har lyst til å være en del av med mange gode spillere»
– Emma Braut Brunes, 2021

Nå to år etterpå ha der vært en Kolbotnkarriere med høye topper og dype daler. Bare to måneder etter hun signerte røk Emma korsbåndet, og hele den første sesongen på Sofiemyr ble på sidelinjen. Etter en god opptrening, hvor Emma virkelig fikk trent godt var hun klart for å gå løs på sin første friske sesong i Kolbotn… og for en sesong det ble!

23 seriekamper og en cupkamp, 3 scoringer og utallige defensive aksjoner! Emma har rett og slett lagt bak seg en meget solid debutsesong i klubben, og virkelig blitt en av de viktigste brikkene i et Kolbotnlag som har vært bunnsolide gjennom hele sesongen! Nå har vi gleden av å meddele at en viktig brikke inn i 2024 sesongen er på plass, når Emma har signert en ny kontrakt med klubben.

«Vi er ekstremt fornøyde med at Emma har signert ny kontrakt! Den utviklingen hun har hatt gjennom 2023 sesongen har vært enorm, og det lover godt inn mot ny sesong. En spiller og person som virkelig passer vår klubb som hånd i hanske. Emma kommer til å ta nye steg, og vi gleder oss veldig til å være med på den utviklingen!»
– Vetle Vangstuen