Fin angrepsfotball og tre poeng på Hoslebanen

Sist oppdatert: 22. okt 2023 Skrevet av: VV

 

Det var varslet snø i Bærum, men det hindret oss ikke i å spille tidvis flott angrepsfotball og ta med oss tre poeng hjem til Sofiemyr.

ØHIL borte er den eneste kampen vi tapte i grunnspillet, og vi viste at dette kunne bli en tøff oppgave. Hjemmelaget hadde imidlertid ingenting å spille for, etter at forrige helgs tap mot Tromsø satte en stopper for både teoretiske og praktiske muligheter for å klatre på tabellen. Alikevell var hadde vi tapet i grunnspillet friskt i minne, og det var en heltent Kolbotn gjeng som tråkket over den hvite linjen på Hoslebanen denne dagen. Etter en uke med mye bra kvalitet på trening, var alt lagt til rette for å ta revansje.

Kampen startet litt rufsete for vår del, og hjemmelaget får noen halvsjanser tidlig i omgangen. Noen småjusteringer må til, og etter det ser vi oss ikke tilbake. Etter 19 minutter spilt setter kaptein Susanne Haaland inn 0-1, på det vi kan kalle et «Ikke innøvd cornertrekk». Fotball-Klisjeen mål er mål er fortsatt gjeldene, og bare 16 minutter senere dobler Johanne Fridlund ledelsen når hun utnytter en feil i hjemmelagets forsvar og setter ballen kontrollert bak Pia Grinde Hansen i ØHIL målet. Videre i omgangen kontrollerer vi det meste av banespillet, og slipper til ganske lite bakover. En omgang med to mål, 3-4 forskjellige formasjoner og minst like mange ulike press-systemer viser bare at jentene våre begynner å bli ganske tilpasningsdyktige i det taktiske spillet.

Andre omgang fortsetter i stor grad som den første, og vi styrer banespillet gjennom hele omgangen. De hvite kommer til noen avslutninger gjennom omgangen, uten at de klarer å overliste Selma Panengstuen. Litt ut i omgangen foretar vi et par bytter, og gir mange av våre unge spillere verdifulle referanseminutter. Midt imellom første og andre byttestopp varter Johanne Fridlund opp med dagens andre nettkjenning, og uten forkleinelse for de to første Kolbotn scoringene, så kan vi vel si at denne var den fineste. 0-3 står det uansett på tavla, og vi erstatter noen av våre rutinerte jenter med unge og friske bein. Banespillet endrer seg ikke noe nevneverdig, og vi fortsetter å skape store sjanser. I all beskjedenhet hadde det ikke vært noe å si på om det lå et par baller til i ØHIL målet, men 3 solide poeng ble det uansett, på en god dag for våre jenter!

«Vi er veldig fornøyde med mye av det vi gjør. Jentene responderer veldig godt på endringene underveis, og de siste 75 minuttene er stort sett bunnsolide. Mange av de unge får gode minutter, og vi ser at de har godt av å ha noen av de rutinerte rundt seg. Vi skaper masse sjanser gjennom hele kampen, og tar 3 meget fortjente poeng med oss hjem. Nå venter en landslagspause, før siste halvdel av sluttspillet skal spilles»
– Vetle Vangstuen

 

Kampfakta:

Øvrevoll Hosle – Kolbotn: 0-3 (0-2)

Startoppstilling:

S. Panengstuen, E. Braut Brunes, S. Haaland, J. Bækkelund (N. Tahirukaj 69´ ), T. Henriksen (A. Berg 62´ ), C. Osnes-Ringen (J. Thorsnes Lefdal 62´ ), L. Malloul, E. Østerås (M. Helland Flø 69´ ), E. Hegg (L. Ellingsen 79´ ), J. Fridlund, C. Larsen

Scoringer:
19´ Susanne Haaland
35´ Johanne Fridlund
66´ Johanne Fridlund

Gult kort:
Ingen