Før kampen: Aafk Fortuna i 4. sluttspillrunde

Foto: Kristian Moe

Sist oppdatert: 02. nov 2023 Skrevet av: VV

 

Snøen og kulden har meldt sin ankomst på Østlandet. Det hindrer ikke fjerde sluttspillkamp i gå av stabelen.

Sluttspillet er halvspilt, og alle lagene har møtt hverandre en gang. Fasiten gir oss 49 poeng, seks poeng foran Tromsø. Helgens motstander Aafk Fortuna ligger på tredjeplass med 41 poeng, og ØHIL ligger nederst med 26 poeng. Målforskjellen er også på vår side, med 4 plussmål mer enn laget fra nord. Det betyr at alt fortsatt er på spill for de tre øverste, samtidig som at Øvrevoll Hosle ønsker å snu trenden og avslutte sesongen med stil.

Det at det begynner å bli kaldt i november er ikke noe stor overraskelse, og med det kommer det noen utfordringer. Kunstgress med kork og kokos samarbeider dårlig med kuldegrader, noe som gjør spilleforholdene på Østre Greverud utfordrende. Det betyr at vi tar turen til Romerike, og spiller sesongens nest siste hjemmekamp i LSK hallen. En uke i Vallhall, samt en økt i LSK hallen tidligere i år gjør at vi har trua på at vi kan trives i nye omgivelser, også denne gangen.

Aafk Fortuna har hatt en litt tøff utvikling på sluttspillet etter at de tro med seg 3 poeng mot ØHIL i første runde. Uavgjort mot oss på hjemmebane, samt et 3-0 tap mot Tromsø sist gjør at luken opp til andreplassen, som gir kvalikkamper om opprykk er to poeng. Det er en luke de oransje ønsker å tette igjen, når de tar turen østover på lørdag.

Mens Fortuna kommer fra sesongens største tap, kommer vi fra en god 3-0 seier mot ØHIL på bortebane. De to treningsukene etter det har vært fine, med god stemning og intensitet. Selma og Tyra har kommet hjem fra landslagssamling med gode opplevelser, og sammen med resten av troppen ser de frem mot en spennende avslutning på sesongen på flere arenaer.

«Vi har tatt 7 av 9 mulige poeng mot Fortuna denne sesongen, noe som gir oss god selvtillit inn mot kampen. Vi føler at kampplanen var ganske god sist, selv om den i korte perioder slo litt sprekker. Noen småting er analysert og rettet på, men vi går inn i kampen med veldig god selvtillit og trua på tre poeng. LSK hallen er vi kjent med både gjennom A lag, rekrutt og aldersbestemte lag denne sesongen, og vi tror det blir veldig bra!»
– Vetle Vangstuen 

 

Som nevnt går kampen i LSK hallen, med kampstart 14:30. Vi håper flest mulig tar kjøreturen, på det som kan se ut til å bli en værmessig grå dag.
Billetter til kampen selges her: Billetter: Kolbotn – Aafk Fortuna

Har du ikke muligheten til å ta en halvtimes kjøretur til Romerike, kan du se kampen her: TV2 Play: Kolbotn – Aafk Fortuna