Før kampen: Tromsø i 6. sluttspillrunde

Sist oppdatert: 15. nov 2023 Skrevet av: VV

 

Årets siste seriekamp står for tur, når de to soleklart beste lagene i divisjonen møter hverandre til dyst.

Det har gått litt over et år siden Kolbotn og Tromsø møttes i kvalik sist. Den gangen endte det med en gedigen nedtur og nedtrykk. Et år senere har situasjonen snudd totalt, og opprykket er allerede sikret. Vertene fra nordens Paris har heller ikke noe å spiller for, etter at de slo Aafk Fortuna sist runde. Derfor har de røde og hvite sikret seg andreplassen, som gir de playoff mot Avaldsnes om opprykk til Toppserien 2024.

Tromsø endte grunnspillet med 35 poeng, tre poeng bak tabelltoer Aafk Fortuna. Fasiten ga de 10 serie, fire uavgjorte og fire tap i grunnspillet, og det var virkelig spenning når sluttspillet skulle sparkes i gang. «Best når det gjelder» er en veldig passende beskrivelse for dette Tromsø laget, for etter 5 kamper har de gått fra en tre poengs luke opp til kvalik plass, til å få en luke på 8 poeng ned til tangotrøyene. Et meget solid sluttspill har sørget for 5 av 5 seire, noe som rett og slett er imponerende!

Nå skal det hele avsluttes, og statistikken mellom oss og Tromsø bekrefter at det er to gode lag, som matcher hverandre godt. Sesongens tre første kamper mot tromsøværingene har endt opp med en seier, en uavgjort og et tap for begge parter, og 3-2 i samlet målforskjell i vår favør. Det er altså mye som tyder på at helgens kamp i nord blir jevn, selv om plasseringene på tabellen er satt to streker under allerede.

«Dette er en kamp hvor begge lag får mulighet til å slippe ned skuldrene, og spille helt uten noe press. Vi har muligheten til å teste ut litt forskjellig, og Tromsø har muligheten til å bruke kampen som de vil inn mot kvaliken. Vi skal fullføre sesongen med stil, og gi noen av de unge verdifulle referanseminutter inn mot en viktig treningsvinter!»
– Vetle Vangstuen

Kampen sendes her: TV2 Play: Tromsø – Kolbotn