Gode referanser for våre unge spillere

Fra venstre: Amalie Lia, Nadia Tahirukaj, Ebba Niss, Anna Bure Pettersen, Aida Berg, Lea Brandstadmoen Ellingsen

Sist oppdatert: 31. jan 2023 Skrevet av: VV

 

Forrige uke var flere av våre unge jenter på landslagssamling, både i inn- og utland.

J16

Henny Thorhallsson (tidligere Hyggen og Amasone), Malin Rugaas og Malin Rønningen (tidligere Oppegård) var tatt ut til J16 talentleir i Sarpsborg. De trente godt og spile to kamper, hvor de fikk gode referanser som de tar med seg inn i det daglige arbeidet i klubben.

Malin Rønningen måtte reise hjem fra samlingen pga. sykdom. Liliana Melissa Taugbøl Malloul var også tatt ut, men måtte melde forfall til samlingen pga. skade.

J15

Kolbotn var også representert på J15 talentleiren, som var samlet i Sarpsborg.

Ebba Niss, Aida Berg, Lea Brandstadmoen Ellingsen (tidligere Oppegård), Nadia Tahirukaj (tidligere Langhus), Amalie Lia og Anna Bure Pettersen (tidligere Oppsal) var fordelt på Norge X og Y, og fikk i likhet med 2006 kullet gjennomført en god samling fra torsdag – søndag i Østfoldhallen.

«Jentene våre fikk matchet seg veldig godt på nasjonalt toppnivå i sitt årskull. Dette gir de verdifulle referanser, og en pekepinn på hva de må hjem og øve mer på! Kolbotnjentene som var friske, fikk vist seg fra en god side, og burde være fornøyde med samlingen. Det er også fint for oss å se at mange jenter i vår klubb klarer å prege kamper dette nivået. Det kommer også de andre spillerne i klubben til å dra nytte av»

– Vetle Vangstuen 

J17

Samtidig som 07 og 08 jentene våre var i Sarpsborg, reiste J17 landslaget til Pisa. Her var Martine Fenger (tidligere Gimletroll og Amazon Grimstad) og Carina Wik Alfredsen (tidligere Røa og Stabæk) fra vår A stall på plass. Begge to startet på benken i den første av to kamper mot Italia, men kom inn i andre omgang og var meget delaktige i å snu 2-0 til 2-3 i Norges favør ved fulltid.

Martine og Carina startet begge i kamp nr. 2, som endte 0-0, etter en spillemessig bedre kamp for det norske laget.

Les mer om kampene, og samlingen her: https://www.fotball.no/landslag/norge-jenter-17/

Vi er veldig stolte av dere alle, og ønsker samtidig å gratulerer tidligere trenere og klubber, som har vært veldig viktige i utviklingen av disse unge jentene!