Hjemme igjen etter en uke i varmere strøk

Sist oppdatert: 01. mar 2023 Skrevet av: VV

 

Vi har nå fått noen dager på norsk jord, etter en fin uke på treningsleir i Tyrkia.

Destinasjonen ble Belek, som ligger noen mil sør for Antalya. Her fikk vi gjennomført 10 gode treningsøkter, spist mye god mat og hatt en fin sosial tur, som var viktig for den nykomponerte troppen. Vi fikk også gleden av å invitere med oss noen hospitanter, som fikk lov til å være med A laget på treningsleir for første gang.

Hotellfasilitetene var meget gode, noe som ga både spillere og støtteapparat gode muligheter for maks restitusjon mellom øktene.

Underveis i oppholdet fikk vi også matchet oss i to treningskamper, mot henholdsvis KIL/Hemne og FC Vorskla Poltava. KIL/Hemne, som for de fleste var en mer kjent motstander enn våre venner fra Ukraina.

KIL/Hemne – Kolbotn: 4-2

Kampen mot de hvite og grønne fra Kyrksæterøra ble en merkelig fotballkamp, som ble preget av helt andre ting enn vi gjerne skulle ønske.

Kampen startet meget lovende, og vi fikk kampen inn i det sporet vi ønsket ganske tidlig. Flere avslutningsmuligheter ble skapt, uten av vi klarte å sette motstanderens keeper på de største prøvene.
Litt ut i første omgang ble kampen dessverre stoppet pga skade, noe som satte sitt preg på resten av kampen…

Vi blir straffet for personlige feil på dette nivået, noe som vi fikk merke i denne kampen. Vi klarer allikevel å spille oss inn i kampen, og scorer to raske mål. Opphentingen starter dessverre for sent, og vi går på oppkjøringens første tap.

 

Kampfakta:

KIL/Hemne – Kolbotn 4-2 (0-0)

Startoppstilling:

T. Bengtsson, C. Osnes-Ringen, S. Haaland, E. Braut Brunes, T. Wilhelmsen, C. Wik Alfredsen, J. Norem, E. Hegg, J. Fridlund, A. Wilmann, M. Fenger

Innbyttere:
R. Stoltenberg, L. Ellingsen, A. Bure Pettersen, L. Haugen, M. Rønningen, H. Thorhallsson, N. Tahirukaj, A. Berg, S. Gamst, A. Lia

Scoringer: 

1-0: KIL/Hemne (46´)
2-0: KIL/Hemne (50´)
3-0: KIL/Hemne (53´)
3-1: Martine Fenger (76´)
3-2: Martine Fenger (77´)
4-2: KIL/Hemne (84´)

 

Kolbotn – FC Vorskla Poltava: 1-2

To dager etter KIL/Hemne kampen sto FC Vorskla Poltava, som leder den ukrainske toppdivisjonen med 33 av 33 mulige poeng, og 72-3 i målforskjell frem til nå. Laget fra Poltava spilte også så sent som september i fjor Champions league kvalik, så det var en voksen motstander som sto på motsatt banehalvdel.

Vi rullerte en del fra de som startet den første kampen, samt at Selma og Emilie kom tilbake fra U23 samling dagen før. Begrepet «a game of two halves» har sjeldent vært mer passende. Vi dominerer ballbesittelsen, men de første 45 minuttene bar preg av mye upressede feil, noe som vi igjen blir knallhardt straffet for. Det gjør at vi går til pause med 2 baklengsmål, og uten å ha skapt så alt for mange store sjanser selv.

I andreomgang klarer vi å snu kampbildet, og vi står med 16 skudd på mål gjennom de siste 45 minuttene. Det at vi ikke klarer å score mer enn ett mål er en gåte, og med effektiviteten som har blitt vist tidligere i oppkjøringen så hadde resultatet brått vært annerledes.

Resultatet satt til side, så blir dette en god og verdifull treningsøkt, i sol og 20 grader. Alle spillerne holder seg skadefrie, og får nye gode minutter i beina.

Kampfakta:

Kolbotn – FC Vorskla Poltava 1-2 (0-2)

Startoppstilling:

S. Panengstuen, L. Ellingsen, A. Bure Pettersen, M. Rønningen, L. Haugen, H. Thorhallsson, A. Berg, E. Østerås, S. Gamst, N. Tahirukaj, A. Lia

Innbyttere:
T. Bengtsson, R. Stoltenberg, C. Osnes-Ringen, S. Haaland, C. Wik Alfredsen, J. Norem, E. Hegg, J. Fridlund

Scoringer: 

0-1: FC Vorskla Poltava (14´)
0-2: FC Vorskla Poltava (25´)
1-2: Johanne Fridlund (70´)