Joanna Bækkelund er med oss inn i 2024!

Foto: Marius K Eriksen

Sist oppdatert: 16. des 2023 Skrevet av: VV

 

En av 2023 sesongens viktigste lederskikkelser har re-signert! Joanna Bækkelund er klar for et nytt år i Kolbotn.

Joanna spilte sine barne- og ungdomsdager i Lyn, og har vært Lyn-jente helt siden hun vokste opp. Der fikk hun også debutert for A laget i mars 2015, og fikk første seriekamp for kringsjåklubben et halvt år etter. I perioden 2015-2021 spite hun 108 A lagskamper for Lyn, hvor 69 av disse i Toppserien. Allerede som 15 åring tok hun kapteinsbindet på armen for de røde og hvite, noe som viser Joanna sine lederegenskaper på og utenfor banen!

I 2021 ble Lyn-epoken lukket, og hun tok turen til söta bror, og spill i Damallsvenskan. Joanna spilte i 2022 sesongen for Eskilstuna United, hvor hun tegnet tegnet seg for 21 kamper, på øverste nivå i Sverige. Etter 2022 sesongen ble klubben tvangsnedflyttet grunnet økonomisk ubalanse, og Joanna tok turen til Växjö DFF.  Der fikk hun noen treningskamper og en cup kamp før hun i starten av årets sesong vendte hjem til Norge, og oss i Kolbotn.

Denne sesongen fikk hun totalt 21 A kamper, og scoret to mål. I tillegg til dette bidro hun til å heve treningskvaliteten, noe både de etablerte og yngre fikk nyte godt av utover sesongen. Nå er Joanna klar for en ny sesong med oss, til stor glede for både spillergruppe og trenerteam!

«Joanna er en av de i troppen med mest erfaring, fra spill både nasjonalt og internasjonalt. 46 aldersbestemte landskamper sier sitt, og de referansene hun har fått med seg gjennom årene bruker hun på en god måte inn mot gruppa vår! Lederevner, kombinert med duellstyrke og en god venstrefot har fungert strålende i 2023, og det kommer til det til å gjøre i 2024 også!»
– Vetle Vangstuen

Vi gleder oss til å følge Joanna videre i 2024, og ser frem til både en ny sesong med nr. 12 Bækkelund!