Johanne Fridlund har signert ny kontrakt

Foto: Kristian Moe

Sist oppdatert: 12. des 2023 Skrevet av: VV

 

1 divisjons mest underholdende fotballspiller? Johanne Fridlund har hatt en strålende comebacksesong i Kolbotn, og nå er hun klar for et nytt år i hvitt og blått!

Før sesongen ble det klart at Johanne Fridlund kom tilbake til Sofiemyr, og gjorde et aldri så lite Kolbotn-comeback. En strålende sesong ble kronet med 18 målpoeng, og opprykk! Nå er Johanne klar for å ta fatt på en ny toppseriesesong i Kolbotn.

Johanne har oppvokst i Stavern, og startet karrieren i den lokale klubben Stag. Når hun fylte 13 år gikk hun videre til naboklubben Nanset, hvor hun spilte i flere år. I 2012 gikk hun til Eik-Tønsberg i 2. divisjon, før hun gikk tilbake til Nanset året etter.

Året i Nanset ble en stor suksess, hvor hun puttet 7 mål på 10 kamper i 2. divisjon. Før 2014-sesongen signerte hun for Toppserie-klubben Vålerenga etter å ha vært ønsket av mange av klubbene i Toppserien. Etter å ha spilt flere sesonger på øverste nivå med Vålerenga valgte hun å ta et lite steg tilbake, og andre halvdel av 2017 sesongen ble brukt på 1. divisjonsspill for Grei, samt futsal med Koll. 2018 ble et år hvor fotballen ble nedprioritert, før hun i 2019 var klar for spill i Grei igjen.

Før 2020-sesongen var hun igjen klar for Toppserie-spill, når hun startet sin første periode i Kolbotn. Etter to sesonger i Kolbotn ble det i desember 2021 kjent at Fridlund hadde signert for den italienske Serie A-klubben Lazio. Oppholdet i Italia ble kortvarig, og etter sommeren flyttet hun hjem, for å hjelpe Grei med å rykke opp igjen til 1. divisjon.

At Johanne trives best i Norge er det ingen tvil om, og foran 2023 sesongen fikk vi gleden av å ønske Johanne velkommen tilbake til oss i Kolbotn. En 2023 sesong med strålende prestasjoner, samt 18 målpoeng gjør at det å resignere Johanne virkelig var en høy prioritet foran comebacket i Toppserien. Det har vi nå klart, og vi har gleden av å meddele at den kvikke driblekanten blir å se i Kolbotn drakta i 2024!

«Dette er en strålende nyhet! Johanne er virkelig en spiller med x faktor, som er en skikkelig fargeklatt i norsk fotball. Johanne er ikke bare en strålende fotballspiller, men også en skikkelig ydmyk og god jente. Det er en jente vi i Kolbotnfamilien er veldig glad i, og som vi gleder oss til å ha med oss inn i ny sesong!»
– Vetle Vangstuen

Brikkene begynner virkelig å falle på plass, og Kolbotn anno 2024 begynner å ta form!