Kolbotn møter Stabæk på Nadderud!

Sist oppdatert: 03. aug 2022 Skrevet av: nathan

 

Lørdag 6. august Kl 15:00 spiller Kolbotn sin første toppseriekamp etter sommerferien og EM. Det starter med en bortekamp mot Stabæk på Nadderud Stadion. Dette kan bli en tøff kamp mot et Stabæk lag som har hatt en bra sesong så langt.

Stabæk ligger på 4. plass i serien med 23 poeng etter 15 kamper, foran lag som Lyn, LSK og Kolbotn. Kolbotn ligger på 7. plass på tabellen, men bare seks poeng bak Stabæk og med en kamp mindre spilt enn laget fra Bærum. Så lørdag blir det en viktig kamp for begge lag. Kolbotn må ta poeng for å holde håpet oppe om en topp 4 plassering.

Kolbotn og Stabæk møttes tidligere i sesongen på KFUM Arena. Der endte kampen 1-1, etter et tidlig mål fra Stabæks Siri Grønli og senere et fra Ingrid Kvernvolden. Kampen i april var en tett kamp mellom to lag som begge hadde bra perioder i kampen og sjanser til å vinne. Men uavgjort var sannsynligvis et rettferdig resultat. Det forventes å være en ny tett kamp mot slutten av grunnspillet i Toppserien.

På lørdag blir det også første gangen Selma Panengstuen og Carina Wik Alfredsen kommer tilbake til Nadderud Stadion etter overgangen til Kolbotn. Panengstuen har imponert gjennom sommeren med Norge på J19EM. Hun har spilte 12 kamper for A-laget til Stabæk mellom 2020 og 2021 hvor hun holdt nullen i tre kamper. Så langt i 2022  har hun i Kolbotn fortsatt å ta store skritt i utviklingen sin, og hun har sikret seg en fast plass i startelleveren. Wik Alfredsen har bakgrunn fra Stabæks akademi. Nå kommer hun til Nadderud som en spiller med toppserieerfaring. Som Panengstuen hadde Wik Alfredsen også en travel sommer med en turnering med J16 landslaget, hvor hun spilte kamper mot Island, Nederland og Danmark.

Lagene har møtt hverandre 27 ganger, der Stabæk kommer ut på topp med 14 seire – mens Kolbotn har 6. Men på lørdag ønsker Kolbotn å få sin syvende seier og å ta med seg tre poeng hjem.

Foto: Bendik Almås